Photo Gallery, Τοπικά

ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας: Οι υποψήφιοι για τις εκλογές

Πλέον αναμένεται η έγκριση των προτάσεων των δύο Διευθύνσεων από το υπουργείο Παιδείας, ώστε και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν σε ποια περιοχή πλέον ανήκουν

 

Αλλαγές στις Περιοχές Μετάθεσης εκπαιδευτικών στο Νομό Μαγνησίας πρότειναν οι δύο Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μετά από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Πλέον αναμένεται η έγκριση των προτάσεων των δύο Διευθύνσεων από το υπουργείο Παιδείας, ώστε και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν σε ποια περιοχή πλέον ανήκουν.

Η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τις αλλαγές στις περιοχές Μετάθεσης έχει ως εξής: Η Α’ Περιοχή θα περιλαμβάνει τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου, η Β’ Περιοχή τους Καλλικρατικούς Δήμους Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, η Γ’ Περιοχή τον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού και η Δ’ Περιοχή τα νησιά της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση πλέον υπάρχουν περιοχές, όπως η Νέα Αγχίαλος, τα Λεχώνια, η Πορταριά που εντάσσονται στην Α’ Περιοχή η οποία μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει μόνο το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι «έγινε η ηπιότερη προσαρμογή που θα μπορούσε να γίνει. Τέτοιες αλλαγές είχαν να προωθηθούν εδώ και αρκετά χρόνια».

Αντίστοιχα η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από συζήτηση του διευθυντή κ. Δοδοντσάκη με την ΕΛΜΕ και τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ, έχει ως εξής: Η Α’ Περιοχή Μετάθεσης αντιστοιχεί στον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου, η Β’ Περιοχή Μετάθεσης περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού, η Γ’ Περιοχή Μετάθεσης περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, ενώ η Δ’ Περιοχή Μετάθεσης περιλαμβάνει τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σε σχέση με την ισχύουσα κατάσταση το Τρίκερι από τη Δ’ Περιοχή μεταφέρεται στη Γ’ Περιοχή και ο Πτελεός από τη Γ’ Περιοχή μεταφέρεται στη Β’ Περιοχή Μετάθεσης.

Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας

Σύσκεψη μεταξύ του κ. Παπαϊωάννου και των σχολικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, όπου συζητήθηκε η εγκύκλιος που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας στα σχολεία. Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία Φροντιστηριακών Τμημάτων και Τάξεων Υποδοχής στα σχολεία, όπου φοιτούν αλλοδαποί μαθητές και δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε κάποια μαθήματα, όπως τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένει μέχρι και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου τις προτάσεις των σχολείων. Πέρυσι είχαν λειτουργήσει 17 τάξεις υποδοχής και ένα φροντιστηριακό τμήμα.

Η τάξη υποδοχής λειτουργεί σο πρωινό διδακτικό ωράριο ως αυτόνομο τμήμα, όπου οι μαθητές βοηθιούνται στο μάθημα της Γλώσσας. Το φροντιστηριακό τμήμα λειτουργεί μετά το τέλος του πρωινού διδακτικού ωραρίου και καλύπτει τις ανάγκες μαθητών που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σε μαθήματα.

Οι υποψήφιοι του ΠΥΣΔΕ

Πραγματοποιήθηκε προχθές η ανακήρυξη των υποψηφίων του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 7 Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι από κάθε παράταξη έχουν ως εξής:

ΔΑΚΕ: Βοϊβόνδας Σταύρος του Δημητρίου, Γιαννούλη Μαρία του Στυλιανού, Καραβασίλης Χρήστος του Αθανασίου, Κυριακοπούλου Μαρία-Καλλιόπη του Αλεξάνδρου, Μαμούρας Δημήτριος του Χρήστου, Παπαρούνας Νικόλαος του Αδάμου, Πασσιάς Τριαντάφυλλος του Δημητρίου, Σακελλαρίου Κρυσταλλίας του Ιωάννη και Σταματάκη Αμαλία του Κωνσταντίνου.

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Αργύρης Χρήστος του Κωνσταντίνου, Βλαχάκης Δημήτρης του Βασιλείου, Γούναρης Θανάσης του Σταύρου, Γρηγοράκης Χρήστος του Ευαγγέλου, Καϊάφας Κλεάνθης του Σωτηρίου, Καρακαστανιάς Θανάσης του Θεοφάνη, Καραστατήρας Γιώργος του Αναστασίου, Λαγού Μαρία του Γεωργίου, Λιόλιας Γιάννης του Ευθυμίου, Λιόλιας Χρήστος του Ευθυμίου, Μαρίνου Σοφία του Κωνσταντίνου, Μπασμπανέλος Βασίλειος του Μιχαήλ, Ξαγοράρη Βαρβάρα του Χρήστου, Ραμαντάνη Κυρράστω (Κέρη) του Παναγιώτη, Ταργοντσίδου Λεμόνα του Κλεάνθη, Τσακίρη Κωνσταντία (Ντίνα) του Δημητρίου, Χαρμάνης Γιώργος του Νικολάου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Γαλούσης Ιωάννης του Αποστόλου, Γιάνναρος Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Ζάντζος Απόστολος του Κωνσταντίνου, Μαντζώρου Βασιλική του Γεωργίου, Μπούτλας Δημήτριος του Γεωργίου, Παπαπολύκαρπος Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Πρίγκου Αριστέα – Αλεξάνδρα του Δημητρίου, Τίγκα Ευαγγελία του Γεωργίου, Χαλκιαδόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, Χίος Στυλιανός του Ιωάννη.

ΠΑΣΚ: Γκούρου Αγγελική του Γεωργίου, Μαρέδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Χαρλάς Γιώργος του Παναγιώτη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Bλαχάκη Κατερίνα του Ανδρέα, Δημητριάδης Δημήτρης του Χριστόφορου, Καραπαναγιώτου Αναστασία του Χρήστου, Κατσούρας Σταύρος του Αποστόλου, Κολοβού Ευαγγελία του Εμμανουήλ, Λαγός Κώστας του Ευσταθίου, Λιάκος Γιάννης του Αριστείδη, Μαθιανάκη Βεατρίκη του Γεωργίου, Μαρδά Μαρία (Ιλεάνα) του Χρυσοβέργη, Μαστροαναστασίου Ευάγγελος του Αναστασίου, Μπατζούκη Κλεοπάτρα του Κωνσταντίνου, Μύρικνας Μιχάλης του Στυλιανού, Πανταζοπούλου Αρχοντία του Δημητρίου, Παρασκευάς Ευάγγελος του Γεωργίου, Σταθόπουλος Δημήτρης του Ιωάννη, Τσούμας Δημήτρης του Ιωάννη, Τσουμπέκου Ευαγγελία του Δημητρίου, Τσιτούμη Διαλεχτή του Νικολάου, Χατζησάββα Λίνα του Σάββα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το