Τοπικά

Μεγάλη δωρεά υγειονομικού υλικού 1 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Βόλου

Στην έγκριση της αποδοχής δωρεάς αναλώσιμου υγειονομικού υλικού από την International Orthodox Christian Charities («IOCC»), τη διεθνή δηλαδή ανθρωπιστική οργάνωση ορθόδοξων χριστιανικών εκκλησιών προέβη χθες το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου.
Η δωρεά είναι ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Το αίτημα για την πραγματοποίηση της δωρεάς εστάλη στη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου στις 14 Νοεμβρίου και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος, που διάβαζε την επιστολή της οργάνωσης «στην αρχή νόμιζα πως ήταν φάρσα, καθώς η αξία της δωρεάς ήταν πολύ μεγάλη».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει στο Νοσοκομείο βόλου και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που υπάρχει για το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Το διοικητικό συμβούλιο του «Αχιλλοπούλειου» συνεδρίασε χθες και αποφάσισε ομόφωνα μεταξύ άλλων την έγκριση της αποδοχής της δωρεάς αναλώσιμου υγειονομικού υλικού από την «IOCC» (International Orthodox Christian Charities), για τις ανάγκες του Γ.Ν Βόλου και την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής για την ευγενική τους προσφορά.
Το Νοσοκομείο αναλαμβάνει: τα έξοδα εκφόρτωσης και αποθήκευσης του υλικού σε δικούς του κατάλληλους χώρους, την συνεργασία σε ό,τι απαιτείται για τις διαδικασίες εισαγωγής και εκτελωνισμού, την εντός τριών μηνών από την παραλαβή του υλικού ενημέρωση του «IOCC» σχετικά με τη χρήση και διάθεση του υλικού».
Άλλωστε η επιστολή της οργάνωσης προς τη διοίκηση επισήμανε πως το Νοσοκομείο θα έπρεπε να απαντήσει στην πρόταση της δωρεάς εντός πέντε εργάσιμων ημερών, όπως και τελικά έπραξε το νοσοκομείο.
Ο κ. Ντόκος ανέφερε πως το υγειονομικό υλικό θα καλύπτει όλο το νοσοκομείο. Ήδη από το Νοσοκομείο έχει σταλεί ενημέρωση προς την οργάνωση για τα υλικά που απαιτούνται, κατόπιν συνεργασίας που υπήρξε με τα αρμόδια τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Είναι προφανές πως με τόσο μεγάλο αριθμό αναλώσιμων υλικών θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες».
Το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό αναμένεται να έχει σταλεί στο νοσοκομείο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Η δωρεά «μαμούθ», όπως χαρακτηρίζεται από υγειονομικούς κύκλους του Νοσοκομείου, είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται μέσε λίγες εβδομάδες. Είχε προηγηθεί η δωρεά από βολιώτικη τεχνική εταιρεία για την ανακαίνιση των χώρων της Μονάδας Χημειοθεραπείας αξίας κοντά στις 200.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το