Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός Β. επικράτησε με 1-0 του Φωκικού, αλλά δεν ικανοποίησε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ

Έστω και με πολύ δόση άγχους ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τον Φωκικό, στο ντεμπούτο του Μανουέλ Ρόκα, ως πρώτος προπονητής των «ερυθρολεύκων». Ο Ολυμπιακός έκανε μέτρια εμφάνιση, κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις από τον πολύ καλό Φωκικό, ο οποίος ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις, με τον Γουόρντεν να αναδεικνύεται σε μοιραίο παίκτη για τους φιλοξενούμενους και τον Γκίτκο να είναι «φύλακας άγγελος» της εστίας του Ολυμπιακού.

Ο Ρόκα παρέταξε την ομάδα με δύο επιθετικούς, Γκούρμα και Δεινόπαπα, οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις, αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μπρέσκα έβγαινε στην επίθεση από τα δεξιά. Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, με τους Δεινόπαπα, Ακόστα και Μπρέσκα, όμως, κινδύνεψε και η άμυνά του να δεχθεί τέρμα, με τον Γουόρντεν να μη μπορεί να νικήσει τον Γκίτκο στο 11’ (σε διπλή χαμένη ευκαιρία) και στο 41’.

Το σύστημα με τους δύο επιθετικούς δεν θα λέγαμε πως λειτούργησε για τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ημίχρονο, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι είχαν προβλήματα στο κέντρο και αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι γραμμές ήταν μακριά η μία από την άλλη, ενώ δεν υπήρχε το ανάλογο πρέσινγκ από πλευράς «ερυθρολεύκων» που θα έκλεινε τους διαδρόμους για το τέρμα του Γκίτκου.

Οι παίκτες του Φωκικού βρήκαν χώρους και ήταν «κίνδυνος-θάνατος» στις αντεπιθέσεις με τους Θέο, Αλβάρεζ, Φράγκο, Γιάνκα και Γουόρντεν. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό οι ποδοσφαιριστές του Φωκικού δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν καμία από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, γιατί αν προηγούνταν στο σκορ, τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό στη συνέχεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Ντάνι Πόνσε βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, με τον Αργεντινό να έχει αρκετά καλή παρουσία. Τα προβλήματα, ωστόσο, στην ανασταλτική λειτουργία, η οποία ξεκινούσε από τη μεσαία γραμμή, παρέμειναν. Η απουσία του Στάθη Ρόκα ήταν εμφανής και στο προχθεσινό παιχνίδι. Το ματς είχε… ανοίξει και όποια ομάδα θα έβαζε το γκολ θα κέρδιζε και το παιχνίδι. Για να φτάσουμε στο 63’ όπου ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Πινδώνη με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τους «ερυθρόλευκους» να στέκονται στη συνέχεια τυχεροί σε δύο περιπτώσεις, με τον Γκίτκο να αποκρούει το σουτ του Γουόρντεν και τον Αλβάρεζ να σουτάρει στο 89’, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο 68’, πάντως, ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Μάριο Μπρέσκα, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή Σωσώνη για την υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Δοσκόρη.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» άφηναν κενά στη μεσαία γραμμή και η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ευάλωτη. Επίσης, στα τελευταία παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» παρότι έχουν ένα πλήρες ρόστερ, δεν έχουν το εύκολο γκολ, σκοράροντας από μία φορά στα ματς με Καλλιθέα, Χανιά και Φωκικό.

Στον Ολυμπιακό όλοι θα πρέπει να προβληματιστούν για τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί η ομάδα, καθώς η πίεση είναι μεγάλη, όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του και ο αμυντικός των «ερυθρολεύκων», Λευτέρης Γιαλούσης: «Είμαστε μια ομάδα με πίεση και κόσμο. Συνειδητοποιούμε όλοι οι ποδοσφαιριστές σιγά-σιγά σε ποια ομάδα είμαστε. Είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα που μας έφεραν μακριά από το στόχο μας. Προέχει η συγκομιδή τριών βαθμών σε κάθε παιχνίδι. Θα έρθει και

το καλό ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι με τον Φωκικό πιστεύω πως παίξαμε καλή μπάλα. Εμείς έχουμε ένα και μοναδικό στόχο και πιστεύω να τον πετύχουμε στο τέλος».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ολίσε, Πινδώνης, Ακόστα (54′ Γενγκά), Μπρέσκα, Δεινόπαπας (46′ Πόνσε), Γκούρμα (76′ Καπετάνος).

ΦΩΚΙΚΟΣ: Λανζάνο, Άλλα, Πεχλιβανόπουλος, Πολυχρονάκης, Καλαγκάνης, Σκαρίμπας (68′ Τζέκος), Αλβάρεζ, Γιάνκα, Θέος (77′ Ζαχαρόπουλος), Φράγκος, Γουόρντεν.

 

Την Πέμπτη με Άρη

στο Κύπελλο

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Ολυμπιακού είναι ο επαναληπτικός αγώνας Κυπέλλου με τον Άρη, ο οποίος θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στις 20.30 στο «Κλ. Βικελίδης». Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το 1-0 του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από το παιχνίδι θα απουσιάσει σίγουρα ο Ολίσε, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τον Φωκικό (θλάση στον προσαγωγό), ενώ αντίθετα επιστρέφει ο Ρόκας, ο οποίος αποθεραπεύτηκε.

Την αναμέτρηση με τον Άρη θα διευθύνει ο κ. Σιδηρόπουλος από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου, με βοηθούς τους κ.κ. Γκάγκα (Λάρισας) και Ευθυμιάδη (Πιερίας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

 

Ανακοίνωση

της ΠΑΕ

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει πως οι δηλώσεις του προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, κ. Δημήτρη Καραγιάννη, σχετικά με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας παρερμηνεύτηκαν εξέδωσε το γραφείο Τύπου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Αναλυτικά:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Δημήτρη Καραγιάννη αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον Δήμο για το ΕΑΚ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Ουδέποτε ο πρόεδρος μας, καταφέρθηκε ενάντιων των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου και οι όποιες δηλώσεις του που αφορούσαν τους οργανωμένους οπαδούς, παρερμηνεύτηκαν και μεταφέρθηκαν λανθασμένα στον Τύπο. Αλλωστε οι οργανωμένοι οπαδοί είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Ολυμπιακού Βόλου. Επίσης ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνούμε πλήρως με την άποψη κάποιων μελών της Δημοτικής αρχής σύμφωνα με την οποία οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το