Επιστήμη, Θ Plus

«Τα αυγά του Γκοτζίλα»: Μυστηριώδεις οργανισμοί εντοπίστηκαν σε λίμνη

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν οι φωτογραφίες με μυστηριώδεις μπάλες που βρέθηκαν σε λίμνη στην Οκλαχόμα από ερευνητές και ονομάστηκαν «τα αυγά του Γκοτζίλα», γιατί παραπέμπουν στο διάσημο τέρας του κινηματογράφου.

Αν κάνετε βαρκάδα κάπου όπως στη λίμνη McGee Creek, μπορεί να παρατηρήσετε αυτές τις παράξενες μπάλες που μοιάζουν με ζελέ και κρέμονται από βυθισμένα κλαδιά δέντρων», έγραψαν σε δημοσίευση τα μέλη του Τμήματος Διατήρησης Άγριας Ζωής της Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι εικόνες έκαναν αμέσως το γύρο του διαδικτύου με αρκετούς χρήστες να απορούν με αυτό που έβλεπαν, ενώ ορισμένοι θεώρησαν ότι είναι επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Τι είναι τα «αυγά του Γκοτζίλα»

Πάντως, οι επιστήμονες καταλήγουν ότι οι γλοιώδεις σφαίρες είναι στην πραγματικότητα υδρόβιοι μικροοργανισμοί, γνωστοί ως βρυόζωα. Τρέφονται με φύκια και σχηματίζουν αποικίες κατασκευάζοντας εξωσκελετούς που μοιάζουν με κοράλλια, οι οποίοι βρίσκονται προσκολλημένοι σε βυθισμένους βράχους, κλαδιά και άλλες δομές. Αυτοί οι εξωσκελετοί αποτελούνται από μια ουσία που ονομάζεται χιτίνη, η οποία σκληραίνει όταν στεγνώσει για να διατηρήσει τον οργανισμό μέχρι να επανυδατωθεί.

«Μην ανησυχείτε. Αυτά τα πλάσματα δεν αποτελούν κίνδυνο για εσάς ή την άγρια φύση», ανέφεραν οι ειδικοί και πρόσθεσαν ότι τα βρυόζωα είναι δείκτης καλής ποιότητας του περιβάλλοντος και του νερού.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το