Αθλητισμός

Νίκη Βόλου: Έχασε βαθμούς και Ρεπετσά

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα για τον Θανάση Ρεπετσά, που υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης μάλλον για τρεις εβδομάδες. Μια ολιγωρία στοίχισε δύο βαθμούς στη Νίκη κόντρα στον Αιγινιακό (1-1), με τους «κυανόλευκους» να κοιτάζουν πλέον τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανθρακικό την ερχόμενη Τετάρτη.

Άτυχος στάθηκε ο Θανάσης Ρεπετσάς. Ο έμπειρος στόπερ αποχώρησε με ενοχλήσεις λίγο πάνω από το γόνατο μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στον Αιγινιακό. Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής υπέστη θλάση και υπάρχει κίνδυνος να τεθεί «νοκ άουτ» για τρεις εβδομάδας. Πάντως η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα εκτιμηθεί καλύτερα την Τετάρτη, όταν θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Στο μεταξύ στη Νίκη πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς στο Αιγίνιο, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την τοπική ομάδα. Άπαντες γνώριζαν ότι θα είχαν δύσκολο έργο στο Αιγίνιο απέναντι σε μια καλή ομάδα. Πράγματι ο Αιγινιακός έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία και ήταν αξιόμαχος αντίπαλος. Εν τούτοις το βολιώτικο συγκρότημα θα μπορούσε να είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του από το Αιγίνιο.

Κι αυτό γιατί ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο προηγούμενο στο σκορ με γκολ του Ανιέτε στο 48’. Ωστόσο το γκολ μάλλον επέφερε κάποια απώλεια συγκέντρωσης στα επόμενα λεπτά, πράγμα που δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο ο Αιγινιακός ισοφαρίζοντας στο 54’ με τον Μιτρόφ.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ κλειστά, με σκοπό να εμποδίσουν τη Νίκη να πάρει γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Το γεγονός αυτό δυσκόλεψε τους «κυανόλευκους», οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Τόλιου, ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και τα υπέρ του δέοντος πολλές φορές μαρκαρίσματα των αντιπάλων.

Έτσι μόλις στο 5ο λεπτό ο Παναγιώτης Τζαναβάρας υποχρεώθηκε να ξοδέψει μια αλλαγή, καθώς ο Θανάσης Ρεπετσάς αποχώρησε «λαβωμένος» ανατρέποντας τα αρχικά πλάνα που ήθελαν τον Βαγγέλη Γκότοβο να παίζει ως αμυντικός χαφ. Βλέποντας τον Αιγινιακό να παίζει πολύ κλειστά από την αρχή ο κ. Τζαναβάρας αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» τον Δήμο Μανουσάκη και όχι τον Νίκο Αναστασόπουλο. Έτσι το σχήμα έγινε πιο επιθετικό με τον Γέσιτς στο πλευρό του Ακασού στον άξονα.

Στην επανάληψη ο αγώνας άλλαξε τελείως μορφή. Σ’ αυτό συνετέλεσε το γρήγορο γκολ που πέτυχε η Νίκη με τον Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος βοηθούμενος και από την τύχη (η μπάλα κόντραρε στον Δήμου και άλλαξε πορεία στο σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός) έδωσε την πρωτοπορία στην ομάδα του (0-1).

Η βολιώτικη εξέδρα πήρε «φωτιά», με τους 500 και πλέον οπαδούς της Νίκης, να στήνουν τρελό πανηγύρι. Ωστόσο το κλίμα ευφορίας ίσως πέρασε και στους ποδοσφαιριστές, αφού στα επόμενα λεπτά δεν ήταν όσο προσεκτικοί θα έπρεπε. Εάν οι «κυανόλευκοι» διατηρούσαν λίγο περισσότερο το προβάδισμα, θα φόρτωναν με ακόμη περισσότερο άγχος τους γηπεδούχους, που ήδη προέρχονται από αποτυχημένο αποτέλεσμα κόντρα στον Βατανιακό.

Έτσι σε μια στιγμιαία αμυντική ολιγωρία ο Μιτρόφ έφερε το ματς στα ίσια (1-1) στο 54’, δίνοντας ταυτόχρονα σημαντική «ένεση» ηθικού στους συμπαίκτες του. Το ματς απέκτησε μια «άγρια» ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Η Νίκη θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον αγώνα, αφού μετά το 1-1 είχε φάσεις να πετύχει δεύτερο γκολ, με πιο σημαντική αυτή με τον Δημήτρη Ζουλιώτη στο 58’ και τη διπλή ευκαιρία με τους Αναστασόπουλο και Τζιώρα στο 80’. Ιδίως ο δεύτερος αστόχησε προ κενής εστίας στερώντας από την ομάδα του ένα «χρυσό» τέρμα.

Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν και να είχαν χάσει, αφού στο 90’ «είδαν το χάρο με τα μάτια τους», όταν ο Γκατσολάρι βγήκε μόνος στην αντεπίθεση, αλλά εκεί ο Μανώλης Αποστολίδης λειτούργησε σαν «φύλακας άγγελος» για την εστία του αποτρέποντας το 2-1.

Μετά από ένα παιχνίδι αυτής της μορφής όλα τα αποτελέσματα ήταν ανοικτά. Επομένως στη Νίκη κρατούν τον έναν βαθμό που πήραν και στρέφουν την προσοχή τους στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Κιμβρακίδης (90’ Πετκάκης), Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Σαμαράς, Φαμπίνιο, Χατζής, Πέντα, Μιλόσκοβιτς (55’ Γκατσολάρι), Μιτρόφ (76’ Δεμηρτζόγλου), Τσουρλίνοφ.

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς (5’ λ.τρ. Μανουσάκης), Γιώτας, Γκότοβος, Ακασού, Ισαάκ (68’ Αναστασόπουλος), Ανιέτε (82’ Ριβέρα), Γέσιτς, Τζιώρας.

 

Την Τετάρτη

με Πανθρακικό

Την ερχόμενη Τετάρτη (15.00) οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίσουν τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή στον επαναληπτικό του Β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας έχοντας εφόδιο το υπέρ τους 2-1 στο Πανθεσσαλικό. Όπως προαναφέραμε «νοκ άουτ» έχει τεθεί ο Θανάσης Ρεπετσάς, ενώ δεν αναμένεται να παίξουν οι Μικαέλ Σεϊμάν και Πάρις Μπακάλης επίσης λόγω τραυματισμού.

Η Νίκη ενδιαφέρεται για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος και θα τα δώσει όλα για να πάρει την πρόκριση. Πάντως δεν αποκλείεται ο Παναγιώτης Τζαναβάρας να προχωρήσει σε αλλαγές, καθώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, την ομάδα ταλανίζουν τραυματισμοί, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας της κόπωσης.

Τέλος, ο κ Κύζας από τη Δράμα ορίστηκε να διευθύνει τη συνάντηση της Νίκης με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή την ερχόμενη Τετάρτη. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Θανασακούδης (Μακεδονίας) και Σίπκας (Πέλλας), ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελεί ο κ. Μάνταλος από την ΕΠΣ Καβάλας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το