Τοπικά

ΚΤΕΛ:Μειώθηκε το ενδιαφέρον για την Πόλη

ktel-volou 1

Κατακόρυφα έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα των Βολιωτών στην Κωνσταντινούπολη λόγω των ταραχών των προηγούμενων μηνών. Η πλατεία Ταξίμ αποτελούσε για τους τουρίστες ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, αλλά το τελευταίο διάστημα η πλατεία αυτή συνδυάστηκε με εικόνες από άγρια επεισόδια και συμπλοκές. Η μείωση του ενδιαφέροντος καταγράφεται και από την πολύ μικρή επιβατική κίνηση στο δρομολόγιο Βόλου – Κωνσταντινούπολης που έχει θέσει σε λειτουργία εδώ και μερικούς μήνες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Σε Τίρανα, Σόφια-Βάρνα και Κωνσταντινούπολη επεκτείνεται το διεθνές δίκτυο δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας στο πλαίσιο συνεργασιών της εταιρείας. Εξάλλου στη Μαγνησία δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός μεταναστών που ενδιαφέρεται να έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τους δικούς του ανθρώπους και να τους συναντούν συχνά. Η επιβατική κίνηση για την Αλβανία και τη Βουλγαρία παραμένει σταθερή.

Ωστόσο το κυριότερο ζήτημα εντοπίζεται προς την Κωνσταντινούπολη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, μέχρι και πριν τα γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ υπήρχε ένας καλός ρυθμός ως προς την επιβατική κίνηση για την Κωνσταντινούπολη. Έτσι καθημερινά από τη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία αναχωρούσαν για την Κωνσταντινούπολη γύρω στα δεκαπέντε άτομα. Άλλοι πήγαιναν για τουρισμό και άλλοι για σπουδές ή είχαν κάποιον επαγγελματικό σκοπό. Από τον Ιούνιο, όμως, που εκδηλώθηκαν τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ που είναι και από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην περιοχή, η κίνηση άρχισε να περιορίζεται και τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Προφανώς ο κόσμος φοβάται να επισκεφθεί αυτήν την περίοδο την Κωνσταντινούπολη λόγω των γεγονότων που προηγήθηκαν».

Το δρομολόγιο για Κωνσταντινούπολη ξεκινάει κάθε ημέρα στις 19.30 το απόγευμα και φτάνει στον προορισμό του γύρω στις 6 το πρωί. Το εισιτήριο μετ’ επιστροφής ανέρχεται στα 90 ευρώ.

Πιο σταθερή είναι η επιβατική κίνηση για τα Τίρανα. Το δρομολόγιο είναι καθημερινό. Το λεωφορείο ξεκινάει από το Βόλο στις 8 το βράδυ και φτάνει στα Τίρανα στις 4 τα ξημερώματα. Το απλό εισιτήριο κοστίζει 35 ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Κολυνδρίνης, το συγκεκριμένο δρομολόγιο παρουσιάζει μια σταθερή επιβατική κίνηση. Με αυτό μετακινούνται οι Αλβανοί μετανάστες που έρχονται στην περιοχή μας για εποχιακή εργασία και επιστρέφουν. Επίσης υπάρχουν και άλλοι που αυτή την περίοδο μεταβαίνουν στην Αλβανία για να δουν τα συγγενικά τους πρόσωπα και να κάνουν διακοπές. Το ταξίδι διαρκεί περίπου οκτώ ώρες, όμως, θα μπορούσε να είναι πολύ λιγότερο, αν δεν υπήρχε καθυστέρηση στα σύνορα και το τελωνείο.

Καθημερινό είναι το δρομολόγιο και για τη Σόφια-Βάρνα. Βέβαια μεγαλύτερη είναι η επιβατική κίνηση για τη Σόφια που διαρκεί περίπου οκτώ ώρες, ενώ για τη Βάρνα απαιτούνται άλλες τέσσερις ώρες. Πάντως το εισιτήριο μετ’ επιστροφής αγγίζει τα 90 ευρώ.

Από τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ εξετάζεται η περίπτωση οδικής σύνδεσης και με το Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Αυτήν την περίοδο γίνονται κάποιες επαφές με αρμόδιους κύκλους, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο είναι εύκολο να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

Βέβαια και για το Βουκουρέστι υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που ταξιδεύουν, όπως και άλλοι που επισκέπτονται τη χώρα για τουριστικούς λόγους. Παράλληλα στην περιοχή διαβιούν και αρκετοί μετανάστες από τη Ρουμανία. Προς το παρόν το θέμα παραμένει ανοικτό.

Σε κάθε περίπτωση το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πριν κάνει κάποια κίνηση, θέλει να έχει διασφαλίσει κάποιες σταθερές συνθήκες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το