Τοπικά

«Ρήμαξαν» στον «Κούκο» τα καντήλια

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Στον εντοπισμό πέντε σάκων με κλεμμένες μεταλλικές θήκες καντηλιών – περίπου 45 τεμάχια – αλλά και του δικύκλου των δραστών, οδήγησε η αστυνομική επέμβαση που σημειώθηκε στο Κοιμητήριο «Κούκος», στις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από ειδοποίηση του φύλακα του Κοιμητηρίου. Υπολογίζεται ότι κατά το διάστημα των τελευταίων δυο μηνών έχουν κλαπεί από τα κοιμητήρια «Κούκος», Γλαφυρών, Σέσκλου και Μελισσατίκων περισσότερες από 250 θήκες καντηλιών, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι εμπορεύονται το μέταλλο.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ο φύλακας του Κοιμητηρίου «Κούκος» αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις στην πλαϊνή είσοδο του Κοιμητηρίου, στο ύψος του ταφικού τετραγώνου 17, και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Δυο περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή και κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου, πράγματι, εντοπίστηκε το δίκυκλο των δραστών, αλλά όχι και οι ίδιοι, αφού πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δυο άτομα, τα οποία αναζητούνται, ενώ στο μηχανάκι υπήρχε η άδεια κυκλοφορίας και η άδεια οδήγησης. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης 5 σάκοι με θήκες καντηλιών που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από τους τάφους και, μάλιστα, εκτιμάται ότι την ώρα που έγιναν αντιληπτοί, έσπαζαν τα τζάμια των θηκών για να τις μεταφέρουν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα από το φύλακα του Κοιμητηρίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χ. Τσαμπάζης, ο οποίος τόνισε σε δήλωσή του ότι η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει στην προσπάθεια, σε συνεργασία πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., για την εξάρθρωση των σπειρών που λυμαίνονται τα Κοιμητήρια του Δήμου Βόλου. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Τσαμπάζης είχε βρει σε σημείο εντός του Κοιμητηρίου ένα μαχαίρι 35 εκατοστών περίπου, το οποίο και παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το