Αθλητισμός

Για δύο χρόνια υπέγραψε ο Ακόστα στον Ολυμπιακό Βόλου

ΑΚΟΣΤΑ

Σε μια πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Νόε Ακόστα ύστερα από δύο χρόνια επιστρέφει στην ομάδα (υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας) με στόχο να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν τον στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ. Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Βαγγέλης Γκότοβος, ενώ δεν προχώρησε η μεταγραφή των Μανουέλ Μπούστο και Τρέβορ Μουτέρο.

Ο Νόε Ακόστα είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2011 για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, τη χρονιά που το βολιώτικο συγκρότημα αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ. Είχε πολύ καλή παρουσία στον β’ γύρο του πρωταθλήματος και παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, όταν η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να αφήσει ελεύθερους όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόλαβε εκείνη τη χρονιά να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ με τον Ολυμπιακό, παίζοντας στα παιχνίδια με τη Ραντ και την Ντιφερντάνζ. Βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στον Άρη (περίοδο 2011-12), ενώ ο τρίτος σταθμός στην καριέρα του στην Ελλάδα ήταν ο Λεβαδειακός (2012-13), από τον οποίο έμεινε ελεύθερος.

Ο Ακόστα υπέγραψε χθες διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ. Μάλιστα, από χθες το απόγευμα βρίσκεται στην Πορταριά και έλαβε μέρος στην προπόνηση του Ολυμπιακού. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ τονίζει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Νόε Ακόστα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός συμφώνησε με τους διοικούντες την ΠΑΕ και έπειτα από δύο χρόνια επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων. Ο Ακόστα ενσωματώθηκε ήδη με την υπόλοιπη αποστολή που βρίσκεται στην Πορταριά».
Πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφή, καθώς ο Ισπανός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αριστερή πλευρά και πλέον στην αριστερή πτέρυγα θα υπάρχουν οι Ακόστα και Γενγκά, με τον Ολυμπιακό να διαθέτει δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές.

 

Δεν προχώρησε

η απόκτηση

των Μπούστο

και Μουτέρο

Η απόκτηση του Νόε Ακόστα οδήγησε στην αποχώρηση από τον Ολυμπιακό Βόλου των Μανουέλ Μπούστο και Τρέβορ Μουτέρο, οι οποίοι προπονούνταν με τους «ερυθρόλευκους» από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ο Μπούστο, παρότι στο προχθεσινό φιλικό με τον Λεβαδειακό έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο όπου αγωνίστηκε, δεν έπεισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μουτέρο, η απόδοση του οποίου ήταν μέτρια στο φιλικό με τον Λεβαδειακό και δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό μεσοεπιθετικά.

Και οι δύο ειδοποιήθηκαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και χθες το μεσημέρι αποχώρησαν από την Πορταριά συνοδεία του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Ηλία Σολάκη.

 

Παρελθόν

ο Γκότοβος

Ο Βαγγέλης Γκότοβος αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός κλήθηκε ξαφνικά από τη διοίκηση της ΠΑΕ να λύσει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» και χθες το μεσημέρι κατέβηκε από την Πορταριά στο Βόλο, προκειμένου η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό να λυθεί κοινή συναινέσει.

Ο Γκότοβος είχε έρθει το καλοκαίρι του 2012 στον Ολυμπιακό και πέρυσι αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Football League. Τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Γκότοβου με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν το ματς με τον Παναιτωλικό για τα πλέι οφ στο Πανθεσσαλικό, ενώ αγωνίστηκε και στο προχθεσινό φιλικό με τον Λεβαδειακό.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του Βαγγέλη Γκότοβου, του οποίου του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Καλό μάθημα

η ήττα από

τον Λεβαδειακό

Ως ένα καλό μάθημα βλέπουν στον Ολυμπιακό Βόλου την ήττα με 4-0 από τον Λεβαδειακό στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε η ομάδα την Κυριακή το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν τέσσερα τέρματα, με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και οι οποίες προήλθαν από ατομικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού.

Αν θέλουμε, πάντως, να ψάξουμε για ελαφρυντικά, σίγουρα υπάρχουν. Οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, από τη στιγμή που ο Λεβαδειακός ουσιαστικά έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του, καθώς την ερχόμενη Κυριακή 18/8 ρίχνεται στη μάχη της Σούπερ Λιγκ, αντιμετωπίζοντας τον Πανθρακικό εντός έδρας. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου αποτέλεσε πρόβα τζενεράρε για τον Λεβαδειακό, τη στιγμή που για τους «ερυθρόλευκους» το προχθεσινό ματς ήταν μόλις το δεύτερο φιλικό. Ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, πράγμα που σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές είναι κουρασμένοι από τις διπλές προπονήσεις που κάνουν καθημερινά, με τα πόδια τους να είναι βαριά.

Επίσης, η ομάδα ταξίδεψε αυθημερόν στη Λειβαδιά (αναχώρησε το μεσημέρι για την πρωτεύουσα της Βοιωτίας), ενώ έκανε προπόνηση το πρωί. Ο Γιώργος Βαζάκας χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο και όπως δήλωσε έμεινε περισσότερο ευχαριστημένος από την εμφάνιση που έκανε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, παρά στο δεύτερο, όπου ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη που αφορούν την τακτική. Με δηλώσεις του ο Γρεβενιώτης τεχνικός τόνισε:

«Στο πρώτο ημίχρονο παρότι η ομάδα δέχθηκε δύο γκολ στάθηκε αρκετά καλά. Στο β’ μέρος έγιναν λάθη στην τακτική και το γεγονός με προβλημάτισε. Ο Λεβαδειακός αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησε, οι οποίες ήταν προϊόν δικών μας λαθών.

Για μας αυτή η ήττα αποτελεί το καλύτερο μάθημα. Είναι θέμα χρόνου πιστεύω ο Ολυμπιακός να γίνει η ομάδα που όλοι θέλουμε να δούμε μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να… προσγειωθούμε, να δουλέψουμε στις προπονήσεις, να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να μάθουμε από τα λάθη μας.

Οι φίλαθλοι να μην ανησυχούν. Αυτό που θα εγγυηθώ είναι, πως ο Ολυμπιακός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας».

Η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει σήμερα το απόγευμα από την Πορταριά. Οι  «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν κανονικά το πρωί, ενώ θα δουν σε dvd το φιλικό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, με τον Γιώργο Βαζάκα να αναλύει τα λάθη που έγιναν, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον.

Οι παίκτες θα έχουν διήμερο ρεπό (14-15 Αυγούστου) και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις στις 16/8. Το επόμενο φιλικό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 18/8, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αιγινιακό.

 

Αποχώρησε από

την ΠΑΕ ο Γ. Σίμος

Ο Γιάννης Σίμος αποχωρεί από τη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για προσωπικούς λόγους, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στην επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ, ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάστηκε το διάστημα που εργάστηκε στην ΠΑΕ και εύχεται να πραγματοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας. Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Σίμου:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ καθώς επίσης τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και όλους τους συνεργάτες μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδέσμους των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας όπως και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ  της πόλης μας για την στήριξη τους στο έργο μου.  Προσωπικοί  λόγοι με αναγκάζουν να αποχωρήσω  από τη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ ευχόμενος οι στόχοι της ομάδας να υλοποιηθούν και οι προσδοκίες των φιλάθλων να πραγματοποιηθούν την φετινή αγωνιστική περίοδο και η αγαπημένη μας ομάδα να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει στη Super League!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το