Αθλητισμός

«Κρας τεστ» στο Καυταντζόγλειο για Ολυμπιακό Βόλου

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες το απόγευμα η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18.00 και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το OTE SPORT 3. Δύο απουσίες θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ματίας Μπολάτι και Εγκούτου Ολίσε.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Από δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες προέρχεται ο Ολυμπιακός Βόλου (επί του Απόλλωνα Σμύρνης και του Πιερικού) και στο σημερινό ντέρμπι με τον Ηρακλή θα επιδιώξει να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία έχει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα από τη Νίκη εκτός έδρας με 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους παρουσιάζονται δυνατοί μακριά από το Βόλο, καθώς έχουν χάσει μόνο από τη Λάρισα στο «AL FC Arena» πριν από τέσσερις περίπου μήνες και συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου 2012.

Αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων, πάντως, που έχουν να επιδείξουν τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία. Ο Ηρακλής έχει να επιδείξει 11 ισοπαλίες, έναντι 10 του Ολυμπιακού, με τον «γηραιό» να έχει ένα βαθμό περισσότερο από το βολιώτικο συγκρότημα (29 έναντι 28). Ο Ηρακλής είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας εντός έδρας, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το Καυταντζόγλειο, από τη στιγμή που οι νίκες (τέσσερις) είναι λιγότερες από τις ισοπαλίες (πέντε).

Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες μέρες ξεκούρασης, καθώς έδωσαν το προηγούμενο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά την περασμένη Παρασκευή (0-0), σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έπαιξε δύο μέρες αργότερα (την Κυριακή) με τον Πιερικό. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, είχαν την ευκαιρία να κάνουν συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο και να ξεκουράσουν παίκτες, καθώς είχαν «κλειδώσει» τη νίκη στο 60’ όταν και είχαν προηγηθεί με 4-1 του Πιερικού.

Ο Σάββας Παντελίδης ουσιαστικά χθες δούλεψε με τους παίκτες του για το σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή, καθώς τη Δευτέρα οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αποθεραπεία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Ηρακλής και θα προσαρμόσει ανάλογα την τακτική, έτσι ώστε η ομάδα του να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.

«Έχω εικόνα για το πώς αγωνίζεται ο Ηρακλής. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα η οποία και αυτή «κουβαλά» βαρύ όνομα. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι από τα δύο τελευταία παιχνίδια, με Απόλλωνα και Πιερικό για να πάρουμε από το παιχνίδι αυτό που θέλουμε», υποστήριξε ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ματίας Μπολάτι και Εγκούτου Ολίσε. Ο Αργεντινός μέσος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς, ενώ ο Νιγηριανός μέσος αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Και οι δύο χθες υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα επανέρχονται οι Γιανίκ Γενγκά και Δημήτρης Τσιάτσιος, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους. Και οι δύο συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή.

Όσον αφορά το σχήμα που θα παρατάξει η τεχνική ηγεσία, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, με τη θέση του Ολίσε να παίρνει ένας εκ των Τσιάτσιου, Καπετάνου. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γκίτκος, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Πετρκάκής και το αριστερό ο Κατσιαρός. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κωστούλας και Γόγολος. Οι δύο κεντρικοί χαφ θα είναι ο Πινδώνης και ένας εκ των Καπετάνου, Τσιάτσιου. Στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Μπρέσκα (δεξιά) και Ανιέτε (αριστερά), με τους Σολάκη και Ογκουνσότο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των «ερυθρολεύκων». Θέση, πάντως, στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Γενγκά. Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Σταυράκης, Καρράς, Στογιάνοφ, Χατζηπαντελίδης, Παλαιολόγος, Μπακαγιόκο και Γουσούλης.

Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν πήρε εισιτήρια για το σημερινό παιχνίδι, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση οπαδών στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθούν στους «ερυθρόλευκους». Στο Καυταντζόγλειο μπορούν να μεταβούν μεμονωμένα, όσοι Βολιώτες φίλαθλοι επιθυμούν, ενώ όπως προαναφέραμε ο αγώνας θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Ηρακλής

Την επιστροφή στις νίκες θα επιδιώξει ο Ηρακλής στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, προκειμένου η ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου. Η προετοιμασία του «γηραιού» ολοκληρώθηκε και ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν υπολογίζει στον τραυματία Βαγγελόπουλο και στον ανέτοιμο Τούνι, ενώ «έκοψε» από την αποστολή τους Χιονίδη, Σιατραβάνη, Τροϊρη, Αλεξίου και Νατσιόπουλο. Νέο πρόσωπο θα είναι ο Φερνάντεζ που εξέτισε την ποινή του, ενώ οι Θεσσαλονικείς ποντάρουν πολλά στον Σκοπιανό, Χριστιάν Κιρόφσκι, ευελπιστώντας να βρει δίχτυα όπως είχε κάνει δυο φορές στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με την Επανομή, ενώ μετά την ελπιδοφόρα εμφάνισή του στα Γιαννιτσά ο Βραζιλιάνος Ταϊανάν Ιμπέρε ενδέχεται να πάρει φανέλα βασικού. Βεβαίως, η ενδεκάδα του «Γηραιού» μοιάζει με… σταυρόλεξο, αφού ο Χατζηνικολάου πρέπει να χωρέσει στο αρχικό σχήμα πέντε από τους επτά ξένους που διαθέτει. Στην αποστολή μετέχουν οι Χουάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Τσερκέζος, Νατσούρας, Σαββίδης, Φερνάντεζ, Ουκάρ, Ταϊανάν, Σουλίδης, Κιρόφσκι, Στεφανίδης (πιθανή ενδεκάδα), Βοσνιάδης, Λόπεθ, Ντατίδης, Ισαάκ, Γεωργίου, Γ. Παληγεώργος, Παπαστεριανός.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Καυταντζόγλειο

Ώρα: 18.00

ΟΤΕ SPORTS 3

 

ΗΡΑΚΛΗΣ

1. Χουάντερσον

26. Χ. Παληγεώργος

29. Τσερκέζος

22. Νατσούρας

4. Σαββίδης

20. Φερνάντεζ

69. Ουκάρ

87. Ταϊανάν

28. Σουλίδης

90.  Κιρόφσκι

11. Στεφανίδης

Προπονητής:

Γ. Χατζηνικολάου

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

5. Κωστούλας

8. Πινδώνης

11. Καπετάνος

33. Μπρέσκα

20. Ανιέτε

7. Σολάκης

99. Ογκουνσότο

Προπονητής

Σ. Παντελίδης

Διαιτητής: Σελίμος (ΕΠΣ Λακωνίας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Λάμιας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

4ος διαιτητής: Ζούγρας ( ΕΠΣ Κοζάνης)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το