Τοπικά

Ισόβια και από το Εφετείο για το φόνο 31χρονης

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε και το Εφετείο στον 33χρονο Ιωάννη Κυριακάκη, κρίνοντάς τον ένοχο – ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικά – για την δολοφονία της Μαντούς Ντάφου, 31 ετών, τον Απρίλιο του 2009, στο Βόλο. Σε δεύτερο βαθμό η Δικαιοσύνη επιβάλλει την ίδια ποινή στον 33χρονο, ο οποίος ήδη βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού Κρήτης.

Χθες το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εκδίκασε την υπόθεση σε συνεδρίαση μίας ημέρας και κατέληξε στην απόφασης της ισόβιας κάθειρξης, όπως και το πρωτόδικο Δικαστήριο. Και χθες ο καταδικαστείς εμφανίστηκε ψυχρός, να αρνείται την δολοφονία της άτυχης γυναίκας, όμως τα στοιχεία της υπόθεσης κρίθηκαν από το Δικαστήριο ατράνταχτα, γι’ αυτό και η καταδικαστική απόφαση ήταν ομόφωνη.

Στο ακροατήριο του Εφετείου Κακουργημάτων ήταν και χθες οι συγγενείς και οι φίλοι της άτυχης γυναίκας και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική η στιγμή, όταν ο πρόεδρος της έδρας ζήτησε από τον κατηγορούμενο να πει την αλήθεια ελαφρύνοντας την ψυχή του από τυχόν τύψεις, καθώς θα έρθει η ώρα που θα δώσει λόγο. Ο κατηγορούμενος με σιγανή, αλλά ψυχρή και σταθερή φωνή, αρνήθηκε την δολοφονία της νεαρής γυναίκας υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας είχε  επιβάλει στον Κυριακάκη ισόβια κάθειρξη χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών. Και χθες οι μάρτυρες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην δίκη οδήγησαν τους δικαστές στην ετυμηγορία της ισοβίου καθείρξεως.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στραγγαλισμένη με καλώδιο σεσουάρ στο μπάνιο της οικίας της, στην οδό Αντιγονιδών 20, στο Καραγάτς. Μετά τις έρευνες των πρώτων ημερών, αλλά και τη μαρτυρία – κλειδί φιλικού προσώπου της 31χρονης, οι διωκτικές αρχές είχαν θεωρήσει ως βασικό ύποπτο στην δολοφονία τον 29χρονο τότε, Κρητικό και είχαν εκδώσει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Μετά τη σύλληψή του και την απολογία του στον ανακριτή Βόλου, στη διάρκεια της οποίας έπεσε σε αντιφάσεις, είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, τον Απρίλιο του 2011, είχε υποστηρίξει την αθωότητά του. Τόσο πρωτόδικα, όσο και στην δίκη χθες στο Εφετείο, μέλη της οικογένειας της 31χρονης περιέγραψαν τον εκρηκτικό χαρακτήρα του κατηγορούμενου και πρώην φίλου του θύματος και τη σύντομη, αλλά θυελλώδη σχέση τους.  Κατέθεσε ως μάρτυρας ο φίλος της νεαρής κοπέλας που αποτέλεσε το πρόσωπο – κλειδί των ερευνών και είδε τον Ιωάννη Κυριακάκη να εξέρχεται από το διαμέρισμα της Μαντούς το βράδυ της δολοφονίας.

Ο μάρτυρας είχε περιγράψει ότι το βράδυ του στυγερού εγκλήματος έφτασε στο σπίτι της 31χρονης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ακούγοντας τη φωνή της ανήσυχη και φοβισμένη. Συνθηματικά η Μαντώ τον κάλεσε σε βοήθεια, όμως όταν έφτασε στο σπίτι και χτύπησε την πόρτα, ενώ η φίλη του άνοιξε δεν του επέτρεψε να περάσει μέσα. Αντίθετα, τον κάλεσε να φύγει, λέγοντας ότι είχε να λύσει μια εκκρεμότητα με τον πρώην φίλο της, τον οποίο δήλωνε κατηγορηματικά ότι είδε εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι.

Κατέθεσε ότι περίμενε για δέκα λεπτά έξω από το σπίτι και όταν ξαναχτύπησε την πόρτα, του άνοιξε ο Κρητικός. Όμως, φοβήθηκε να μπει μέσα, όταν εκείνος του είπε: «Πέρνα για να δεις πού είναι η Μαντώ»…

Τότε, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο σωματώδης 29χρονος έκλεισε την πόρτα πίσω του και έφυγε. Ο φίλος της άτυχης γυναίκας παραβίασε μια παράπλευρη πόρτα του σπιτιού και βρέθηκε σοκαρισμένος μπροστά στο άψυχο σώμα της νεαρής γυναίκας…

Συνήγορος πολιτικής αγωγής, της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, παρέστη ο δικηγόρος Βόλου κ. Χρήστος Πούλιος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το