Photo Gallery, Τοπικά

Μείωση εισφορών στα μέλη του Επιμελητηρίου

Από 4,86 μέχρι 195,7 ευρώ θα είναι οι μειώσεις στις εισφορές των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, βάσει της απόφασης που έλαβε προχθές η διοίκηση του φορέα με ψήφους 13 υπέρ και 12 κατά

Από 4,86 μέχρι 195,7 ευρώ θα είναι οι μειώσεις στις εισφορές των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, βάσει της απόφασης που έλαβε προχθές η διοίκηση του φορέα με ψήφους 13 υπέρ και 12 κατά. Μάλιστα η απόφαση υπερψηφίστηκε, παρά την αρνητική πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου, ο οποίος ζήτησε οι μειώσεις στις εισφορές να μην ισχύσουν από φέτος, αλλά από το 2014.

Πέρα από την ήττα του προέδρου στην ψηφοφορία που έγινε, αναδείχθηκε ακόμη μια φορά ότι στο Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν υπάρχει πλέον συγκεκριμένη ομάδα πλειοψηφίας και κάθε φορά οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανάλογα με την πρόταση-εισήγηση που προωθείται προς συζήτηση.

Σύμφωνα με την απόφαση και βάσει της εισήγησης της Επιτροπής που είχε συσταθεί, οι μειώσεις στις εισφορές θα είναι φέτος 10% για όλες τις ατομικές εταιρίες, ΟΕ, ΕΕ ΙΚΕ (ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρίες), συνεταιρισμούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς και 15% για τις ΕΠΕ και τις ΑΕ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την απόφαση, η ετήσια εισφορά για ατομικές επιχειρήσεις μειώνεται κατά 4,86 ευρώ (48,60 ευρώ), ωστόσο το σύνολο της εισφοράς επιβαρύνεται με τέλη για ΚΕΕ 3,5%, ΓΣΕΒΕΕ 3%, Συλλόγους 5% και Χαρτόσημο 2,4%.

-Η εισφορά για ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ (94,95 ευρώ) μειώνεται κατά 9,495 ευρώ, αλλά και η εισφορά αυτή επιβαρύνεται με τέλη για ΚΕΕ (3,5%), ΓΣΕΒΕΕ (3%), Συλλόγους (5%) και Χαρτόσημο (2,4%).

-Η εισφορά για συνεταιρισμούς (186,30 ευρώ) μειώνεται κατά 18,63 ευρώ και για αγροτικούς συνεταιρισμούς (98,40 ευρώ) μειώνεται κατά 9,84 ευρώ. Και οι εισφορές αυτές επιβαρύνονται με ΚΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Συλλόγους και Χαρτόσημο.

-Οι εισφορές για ΕΠΕ (184,45 ευρώ) μειώνονται κατά 27,6675 ευρώ (15%) (επιβαρύνονται κι αυτές με τέλη για ΚΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Συλλόγους, Χαρτόσημο).

-Στις Ανώνυμες Εταιρίες οι εισφορές  μειώνονται ανάλογα με το μετοχικό κεφάλαιο της κάθε εταιρίας κατά 15% και συγκεκριμένα:

*Με μετοχικό κεφάλαιο μέχρι 300.000 ευρώ η εισφορά από 323 ευρώ ετησίως μειώνεται κατά 48,45 ευρώ.

*Με μετοχικό κεφάλαιο από 300.001 μέχρι 735.000 ευρώ η εισφορά από 527 ευρώ μειώνονται κατά 79,05 ευρώ.

*Με μετοχικό κεφάλαιο από 735.001 μέχρι 1.467.350 ευρώ η εισφορά από 782 ευρώ μειώνεται κατά 117,30 ευρώ.

*Με μετοχικό κεφάλαιο από 1.467.351 μέχρι 2.935.000 ευρώ η εισφορά από 1.049,75 ευρώ μειώνεται κατά 157,4625 ευρώ.

*Τέλος με μετοχικό κεφάλαιο από 2.935.001 ευρώ και πάνω η ετήσια εισφορά 1.304,75 ευρώ μειώνεται κατά 195,7125 ευρώ.

Και οι εισφορές για τις ΑΕ επιβαρύνονται με τέλη για ΚΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ ή Σύνδεσμο Βιομηχανιών ή Εξαγωγείς, Συλλόγους και Χαρτόσημο.

Το κόστος έκδοσης πιστοποιητικού παραμένει στα 2 ευρώ, οι αδρανείς επιχειρήσεις καταβάλλουν 30 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, ενώ το πιστοποιητικό καταγωγής κοστολογείται 20 ευρώ.

Στις παραπάνω εισφορές δεν περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για το Γ.Ε.ΜΗ.

Μιλώντας χθες στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ράδιο Ακρόαμα» ο γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Ευστ. Πλαστάρας, έθεσε τον προβληματισμό, τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που ήδη έχουν καταβάλει την ετήσια εισφορά τους, καθώς όπως ανέφερε, «οι περισσότεροι πληρώνουν Ιανουάριο, Φεβρουάριο».

Ο κ. Πλαστάρας πρόσθεσε πως κατά πάσα πιθανότητα οι μειώσεις θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2013.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο απορρίφθηκε εξάλλου η εισήγηση για μετάταξη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας υπάλληλου κατηγορίας ΤΕ του κλάδου Διοικητικού-Λογιστικού από την Αθήνα.

Αισθητή ήταν στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης η παρέμβαση του  εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) κ. Δημ. Τούμπα, που άσκησε κριτική για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, θέτοντας το ερώτημα τι κάνει το Επιμελητήριο για τα μέλη του.

Γραφείο Ενημέρωσης

Επίσης, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφασίστηκε ομόφωνα η λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Στήριξης Επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας με κύριο γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής και την προσφορά ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών, προχωρά στη λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Στήριξης Επιχειρήσεων.

Στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που διανύουν οι επιχειρήσεις μας, χρέος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι η βοήθεια με κάθε μέσο και τρόπο των μελών του.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα τα μέλη του Επιμελητηρίου που το επιθυμούν, για τα εθνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω ειδικών προγραμμάτων αλλά και υπηρεσιών συμβουλευτικής.

Αναλυτικά έργο του Γραφείου Ενημέρωσης και Στήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα είναι:

-Συμβουλευτική υποστήριξη στους επιχειρηματίες της περιοχής και μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

-Ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης υφισταμένων, νέων ή και υπό σύσταση επιχειρήσεων.

-Υποστήριξη στη σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων και τεχνοδιαγνώσεων για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

-Προώθηση της δικτύωσης των ομοειδών επιχειρήσεων της περιοχής (σε τοπικό, διατοπικό και διακρατικό επίπεδο) μέσω εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης το Γραφείο Ενημέρωσης θα ήθελε να ενημερώσει ότι ήδη είναι σε ισχύ τα προγράμματα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου και Υπηρεσιών» και «Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών», για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν εξειδικευμένη πληροφόρηση σχετικά με την επιλεξιμότητάς τους, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, το σχεδιασμό του επιχειρηματικού τους σχεδίου και τα κριτήρια αξιολόγησης της επενδυτικής τους πρότασης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το