Τοπικά

Υποτονική η κίνηση χθες στην εμπορική αγορά του Βόλου – Αρκετά καταστήματα δεν άνοιξαν

Υποτονική ήταν χθες η κίνηση στην εμπορική αγορά της πόλης, όπου αρκετά καταστήματα δεν άνοιξαν καν. Τα ποσοστά των ενδιάμεσων εκπτώσεων ξεκινούν από 20% και φτάνουν μέχρι και το 50%.
Ούτε οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που είναι σε εξέλιξη, φαίνεται ότι μπορούν να «ζεστάνουν» λίγο την κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου με το κύριο αίτιο να είναι η οικονομική δυσπραγία των πολιτών οι οποίοι αν και το θέλουν, δεν μπορούν να καταναλώσουν.
Από την περασμένη Πέμπτη έχουν ξεκινήσει οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που για την εμπορική αγορά του Βόλου, θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Μαΐου, δηλαδή την Παρασκευή.
Χθες ήταν η μία από τις επτά Κυριακές, όπου τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη ήταν ανοικτά. Τα καταστήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 11 το πρωί και έμειναν ανοικτά μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Ωστόσο ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση για να αγοράσει διάφορα είδη σε πολύ καλές τιμές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος, «λίγος ήταν ο κόσμος που κατέβηκε στην εμπορική αγορά για να αγοράσει κάτι. Η κίνηση ήταν υποτονική και αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Μπορεί τα ποσοστά εκπτώσεων που κάνουν οι συνάδελφοι, να φτάνουν ακόμη και το 50%, όμως δεν παρατηρείται ιδιαίτερη αγοραστική κίνηση και σε αυτό οφείλεται η οικονομική δυσπραγία».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χθες άνοιξε το 60% των εμπορικών καταστημάτων από το κέντρο της πόλης. Υπήρξαν συνάδελφοι που άνοιξαν επενδύοντας σε μια αύξηση της αγοραστικής κίνησης που δεν υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά οι περισσότεροι απογοητεύθηκαν από τη χαμηλή προσέλευση. Επίσης ένα 40% των εμπόρων επέλεξε να ξεκουραστεί και να μην ανοίξει το κατάστημά του βλέποντας και από άλλες Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτώσεων πως τα αποτελέσματα δεν είναι και ενθαρρυντικά».

Λόγω της περιορισμένης κίνησης ένα σημαντικό μέρος των εμπόρων που άνοιξαν χθες, έκλεισαν και νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου επίκειται η κατάργηση του μέτρου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και συνακόλουθα η λειτουργία Κυριακών αυτό το διάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το