Τοπικά

Τιμητική Διάκριση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μηλεών

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «bravo schools 2023» για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με τη δημιουργία μίας αφίσας της Α ΄ και Β ΄ τάξης για τα Δικαιώματα των Παιδιών με τίτλο « Όπως και τα λουλούδια …έτσι και τα παιδιά χρειάζονται» και διακρίθηκαν στη δεύτερη θέση στον 16ο στόχο «Ειρήνη – Δικαιοσύνη και Ισχυροί Δεσμοί».
Θέμα της αφίσας η προσωποποίηση του δέντρου με το παιδί που έχει δικαιώματα, υποδηλώνοντας πως όπως τα λουλούδια θέλουν φροντίδα για να ανθίσουν έτσι και τα παιδιά έχουν πολλές ανάγκες για να καρποφορήσουν.
Τα δικαιώματα του παιδιού δεν είναι ένα σύνολο από ψυχρούς νομικούς κανόνες αλλά λειτουργούν ως μέσα και κατευθυντήριες γραμμές. Με τη συμμετοχή τους μαθαίνουν πρώτον πώς να ενεργούν στην κοινωνία μέσα στα όρια ενός ασφαλούς περιβάλλοντος , αποκτώντας επίγνωση των Δικαιωμάτων τους και κατά δεύτερον μαθαίνουν να τα χρησιμοποιούν συνδέοντας τα με τις ανθρώπινες ανάγκες που είναι συνυφασμένες με την καθημερινότητά τους.
Θερμά συγχαρητήρια στη δασκάλα της Α΄ και Β΄ τάξης κυρία Ειρήνη-Φαίδρα Γκουγκουλούλη και στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες για τη διάκριση και βράβευσή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το