Τοπικά

Στον Βόλο χθες ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» Θ. Τζήμερος: “Κλειδί για την ανάπτυξη η επιχειρηματικότητα”

Τις προτάσεις του για την ενδυνάμωση της ιδιωτικής οικονομίας, η οποία παράγει πλούτο και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, παρουσίασε χθες μεταξύ άλλων σε εκδήλωση στο Παρκ ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά» κ. Θάνος Τζήμερος.
Ο Βολιώτης στην καταγωγή κ. Τζήμερος πραγματοποίησε από την περασμένη Παρασκευή περιοδεία σε όλη τη Θεσσαλία μιλώντας για τα προβλήματα της χώρας και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν έχοντας επαφή με στελέχη, μέλη του κόμματος και άλλους πολίτες.
Στο πλαίσιο της περιοδείας συγκροτήθηκε και η περιφερειακή οργάνωση του κόμματος σε πανθεσσαλικό επίπεδο, ενώ όπως ανακοίνωσε, η «Δημιουργία Ξανά» θα είναι ξανά παρούσα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Σημειώνεται πως η «Δημιουργία Ξανά» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πολιτικό σκηνικό στις βουλευτικές εκλογές του 2012 λαμβάνοντας ποσοστό 2,2% και 136.000 ψήφους με μόνο επτά εβδομάδες παρουσίας.
Μάλιστα για την κάθοδο της «Δημιουργία Ξανά» στις επερχόμενες εκλογές είπε ότι θα δώσουμε το «παρών», γιατί κάποιο κόμμα πρέπει να αντίπαλος του κρατισμού είτε είναι κόκκινος, μπλε, πράσινος».
Πρόσθεσε δε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι θα πρέπει να ξεφύγουν από το νταβατζηλίκι των κομμάτων.
Ο κ. Τζήμερος που είναι και περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής τόνισε αρχικά πως «η Ελλάδα μπορεί να πετύχει εύκολα και γρήγορα την ανάπτυξη, αρκεί να εφαρμόσει την κατάλληλη συνταγή που είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αλλά δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η χώρα κάνει αυτό που δεν θα έπρεπε».

Η ιδιωτική οικονομία παράγει πλούτο

Στην συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Εσθονίας που το 1992 κατάφερε να ξεφύγει από το οικονομικό τέλμα μέσα από την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας.
«Μόνο η ιδιωτική οικονομία παράγει πλούτο και θέσεις εργασίας. Πλούτο παράγει ο επιχειρηματίας που θα ξεκινήσει μια επένδυση σε μια περιοχή για να έχει κέρδος ο ίδιος και να φέρει παράλληλα θέσεις εργασίας, προϊόντα, ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Τζήμερος και συμπλήρωσε πως «για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα θα πρέπει να καταπολεμηθούν χρόνιες παθογένειες του Κράτους, όπως η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, η υψηλή φορολογία αλλά και η απουσία σταθερού φορολογικού συστήματος».

Μη ανταγωνιστική η Ελλάδα

Για το θέμα της φορολογίας ο ίδιος πρότεινε φόρο 12% στο καθαρό εισόδημα που θα έχει αφαιρεθεί από τις δαπάνες, ενώ για τους έμμεσους φόρους πρότεινε 15% ΦΠΑ και 9% για είδη πρώτης ανάγκης.
«Στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη οικονομία ένας Κράτος είναι σαν ένα μαγαζί, όπου ο πελάτης λέγεται επενδυτής και πρέπει να ανταγωνιστεί άλλα μαγαζιά. Και δεν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να αναπτυχθεί, αν έχει πολύ κακό Δημόσιο και υψηλή φορολογία»
Ερωτηθείς, αν είναι αισιόδοξος για το κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να αναπτυχθεί στρεφόμενη προς την επιχειρηματικότητα, απάντησε «πως είμαι τραγικά απαισιόδοξος για κάτι τέτοιο, γιατί είμαι ρεαλιστής. Η Ελλάδα είναι 115η στην παγκόσμια κατάταξη χωρών με βάση την οικονομική ελευθερία, ενώ η Εσθονία είναι 7η. Γιατί λοιπόν κάποιος να μην επενδύσει στις προηγούμενες 114 χώρες;».
Εκτίμησε δε πως «καθώς εισερχόμαστε σε μια τριπλά εκλογική χρονιά με μια μακρά προεκλογική περίοδο τα δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. θα διαγκωνίζονται στην παροχολογία. Οι επενδυτές, όμως βλέπουν ότι δεν καταλάβαμε, γιατί χρεοκοπήσαμε και κάνουμε τα ίδια λάθη. Σε δύο τρία χρόνια λήγει το μαξιλάρι με τα χρήματα και θα αναγκαστούμε να βγούμε στις αγορές, όπου το επιτόκιο θα είναι υψηλό. Το 2021 θα έρθει η πραγματική χρεοκοπία και αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα ήταν μια παιδική εκδρομή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το