Τοπικά

Στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με …7.000 cup cakes (photos)

Ένα ξεχωριστό event πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χωριό του Αη Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στον Βόλο.
Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, παρασκευάστηκαν 7.000 cup cakes με τα οποία στολίστηκε ένα θεαματικό δέντρο. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορό, μουσική και τραγούδι.
Τα cup cakes παρασκεύασε το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου και ειδικότερα το τμήμα ζαχαροπλαστικής με επικεφαλής την καθηγήτρια παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής Ευσταθία Σκούρα, ενώ το ζαχαροπλαστείο Παπαγιάννης ανέλαβε το «ψήσιμο» του νόστιμου γλυκού.

Για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου γλυκού δέντρου συνεργάστηκαν τρία τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ και 39 σπουδαστές. Ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί και μάγειρες συνεργάστηκαν άψογα για την προετοιμασία των cupcakes. Mάλιστα, συνεργάστηκαν τόσο αρμονικά, που η κατασκευή των γλυκών έγινε σε μόλις λίγες ώρες.
«Η ομαδικότητα και η υπευθυνότητα των σπουδαστών με έχει συγκινήσει» σημείωσε η κ. Σκούρα.
Για την παρασκευή των cupcakes απαιτήθηκαν συνολικά 377 κιλά αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, χυμό πορτοκάλι, γιαούρτι , σοκολάτα και βουτυρόκρεμα.
Φυσικά η ομάδα των σπουδαστών είχε παρασκευάσει περισσότερα cupcakes προκειμένου να κεράσει και να γλυκάνει όσους παρακολούθησαν τον στολισμό του δέντρου.

Στην εκδήλωση θα συμμετείχε ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το