Τοπικά

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTG στο Ρίμινι συμμετείχε o Δήμος Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTG στο Ρίμινι της Ιταλίας, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 με 15 Οκτωβρίου 2021. Η TTG είναι η μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται για τον τουρισμό στην Ιταλία. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός, όπου στις συναντήσεις με την Ivana Jelinic, πρόεδρο της Ένωσης των τουριστικών πρακτόρων της Ιταλίας-FIAVET, και την Valeria Rebasti,Commercial Manager της αεροπορικής εταιρείας Volotea για την Νότια Ευρώπη, συζητήθηκαν δράσεις για το 2022, που αφορούν σε καμπάνια προβολής του προορισμού.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με την Barbara Rebora, διευθύντρια της Italian Exhibition Group, της εταιρείας που διοργανώνει την έκθεση TTG, με την Italian Exhibition Group ο Δήμος συνεργάστηκε για καμπάνια προβολής το 2021, και συζητήθηκε το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας.

Σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Leonardo Massa, Managing Director της MSC Crociere Italy (εταιρεία κρουαζιερόπλοιων), σύμφωνα με τον οποίο τον Απρίλιο του 2022 ο Πειραιάς θα γίνει για πρώτη φορά λιμάνι αναχώρησης των κρουαζιερόπλοιων της MSC και από το 2023 θα συμπεριληφθεί και η Σκιάθος στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας. Ο Leonardo Massa, συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας-FIAVET, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον Δήμο Σκιάθου, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ το διάστημα 10-12 Ιουνίου 2021, στη Σκιάθο.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον από δημοσιογράφους για την προβολή της Σκιάθου, έτσι θα δρομολογηθούν ταξίδια εξοικείωσης το ερχόμενο καλοκαίρι με την υποστήριξη του Δήμου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος με τον ΕΟΤ, και ειδικά με την Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου, όπως και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Κωνσταντίνου Ζίκου.

«Βασικός στόχος είναι η δυναμική παρουσία του προορισμού στο χάρτη της τουριστικής αγοράς, καθώς και η συστηματική προβολή του, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθεια προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σκιάθου και αξιοποιεί κάθε ενέργεια προβολής και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος. Συνεχίζουμε με πρόγραμμα, σκληρή δουλειά και ισχυρούς συνεργάτες για την τουριστική περίοδο του 2022» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το