Τοπικά

Ο Μιχ. Μιτζικός στο συνέδριο της ΚΕΔΕ “Να επανέλθει η εντοπιότητα στις προσλήψεις” 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ορεινούς Δήμους, έκρουσε ο Δήμαρχος Ν.Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 14 – 16 Οκτωβρίου . Ο κ. Μιτζικός, αναφέρθηκε στους ΚΑΠ, φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι σε Δήμους, η χρηματοδότηση φτάνει στο 70% ενώ στις ορεινές περιοχές οι πόροι δεν πλησιάζουν ούτε το 20% .

Όπως είπε “όλοι οι Δήμοι δεν είναι το ίδιο. Όσοι ξέρουν το Πήλιο ο Δήμος Ν.Πηλίου εκτείνεται στο ορεινό κομμάτι από τις Μηλιές και φτάνει μέχρι Τρίκερι. Έχουμε πληθυσμό 10.216, η μισθοδοσία είναι 210.000 ευρώ και από τους ΚΑΠ παίρνουμε 108.000 ευρώ, ενώ έχουμε κι άλλες βασικές ανάγκες. Η κακοκαιρία έπεσε στη χειρότερη συγκυρία”.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα από την εν δυνάμει κινητικότητα υπαλλήλων για το θέμα τις ανακύκλωσης, αλλά και την ανάγκη στελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών, καθώς όπως είπε “Θα μείνουμε με τα χαρτιά στα συρτάρια μας και δε θα γίνει απορρόφηση αν δεν γίνουν έργα. Ζητώ κι εκλιπαρώ την ΚΕΔΕ εάν δε θέλουν να ερημώσουν οι υπηρεσίες και στους ορεινούς Δήμους να επαναφέρουμε την εντοπιότητα στις προσλήψεις στον ορεινό όγκο. Να φύγουν οι ρήτρες αυτές, γιατί αν δεν έχω προσλήψεις και χειριστές δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν ξέρω αν έθιξα θεσμικά κάποιους, αλλά πρέπει να λέγονται οι αλήθειες. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για τους ορεινούς Δήμους με την απογραφή που θα γίνει θα φανεί η ερημοποίηση αυτών των Δήμων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το