Ελλάδα

Σταθάκης: Επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Εχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στην Αττική τονίσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης αναφερόμενος στην πορεία των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων και προανήγγειλε επέκταση στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στον σταθμό News247 επεσήμανε ότι στην Αττική, έκλεισε ο πρώτος κύκλος με την κατεδάφιση 22 αυθαιρέτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έχει αναλάβει το ΥΠΕΝ.

Οπως σημείωσε ο κ. Σταθάκης, η παρούσα εργολαβία, που μειοδότησε στον πρόσφατο σχετικό διαγωνισμό του ΥΠΕΝ, περιλαμβάνει την κατεδάφιση περί των 35 αυθαιρέτων. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός από το ΥΠΕΝ για να προχωρήσει η κατεδάφιση 500 – 600 αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς, αναδασωτέες εκτάσεις, εθνικούς δρυμούς και ρέματα στην Αττική.

Παράλληλα, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της χώρας έχουν αποστείλει στο ΥΠΕΝ στοιχεία για αυθαίρετα κτίσματα και θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση προκειμένου να γίνει προγραμματισμός των κατεδαφίσεων και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Έχουμε θεσμοθετήσει ένα ισχυρό πλαίσιο που αποτρέπει την αυθαίρετη δόμηση, ενώ αυξήσαμε τα πρόστιμα για παράβαση στο ύψος της αξίας του ακινήτου. Ταυτόχρονα, με τον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων για όλους τους δήμους, την ανάρτηση και επικύρωση των δασικών χαρτών, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου κ.ά., η χώρα έχει τις προϋποθέσεις να εναρμονιστεί πλήρως με το κοινοτικό παράδειγμα», τόνισε ο Υπουργός.

Για τις συντάξεις

Τέλος, σε ερώτηση για τις συντάξεις, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός δεν θα προβλέπει περικοπή, σε συμφωνία με τους εταίρους μας. «Γίνεται μια σοβαρή συζήτηση. Είναι πειστικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί μη διαρθρωτικού προβλήματος με το συνταξιοδοτικό σε βάθος προβλέψιμου χρόνου. Τα στοιχεία είναι στο τραπέζι και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», επισήμανε.

Για την επίσκεψη στα Σκόπια

Την εκτίμηση ότι κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια την ερχόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσουν σημαντικές συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας επεσήμανε ο Γιώργος Σταθάκης και σημειώσε ότι «υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνιών και προοπτικών για τον ενεργειακό τομέα που είναι απόλυτα επωφελές και για τις δύο χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το