Ελλάδα

Η Ενωση Αθέων κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ για το θρήσκευμα στα απολυτήρια

Η Ένωση Αθέων – γονείς και μαθητές – κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ακύρωσης:
– Της απόφασης υπ’ αρ. 92091/Δ2 του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Καθορισμός του τύπου των τίτλων του Γυμνασίου”, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β΄, αριθμός φύλλου 2087, την 7.6.2018.

– Της απόφασης υπ’ αρ. 92094/Δ2 του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Καθορισμός του τύπου των τίτλων του Γενικού Λυκείου”, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, Τεύχος Β΄, αριθμός φύλλου 2089, την 7.6.2018.

Όπως αναφέρει η Ένωση Αθέων, οι προσφυγές έρχονται σε συνέχεια των καταγγελιών για παράνομη καταγγραφή του θρησκεύματος στην παιδεία, τις οποίες η Έν.Α., ήδη από το 2017 αλλά και συμπληρωματικά εφέτος, έχει υποβάλλει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τον Συνήγορο του Πολίτη.

«Οι παράνομες πρακτικές καταγραφής του θρησκεύματος, που ακολουθούνται ακόμη στην παιδεία, εξασφαλίζουν την προϋπόθεση για ακόμη μια παράνομη πράξη: τον έλεγχο «θρησκευτικών φρονημάτων» των μαθητών σύμφωνα με την “κατά παραγγελία” θεολόγων καθηγητών, εγκύκλιο 12773/Δ2/23-01-2015 του Υπουργείου Παιδείας.

Την εγκύκλιο που τέθηκε σε ισχύ την τελευταία ημέρα θητείας προηγούμενης κυβέρνησης, και διατηρήθηκε απείραχτη και από τις επόμενες, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές από την παρακολούθηση του ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών. Ενός «μαθήματος» που αντί να υπηρετεί την Παιδεία, εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες που οριοθετούνται από «κόκκινες γραμμές»» επισημαίνει η Ένωση Αθέων.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το