Τοπικά

Σημαντικές δωρεές σε ιδρύματα της Μαγνησίας

Σε τρεις σημαντικές δωρεές, αξίας 3.000 ευρώ η καθεμιά, σε ισάριθμα φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματείο της Μαγνησίας, η τεχνική εταιρεία S.S. Construction που δραστηριοποιείται στον Βόλο μαζί με την καρδιολόγο και διπλωμάτη, υπήκοο Ελβετίας, σουδανικής καταγωγής κ. Dohd Idris.

Η επίδοση των επιταγών στους εκπροσώπους των ιδρυμάτων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της τεχνικής εταιρείας και με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας. Τόσο την τεχνική εταιρεία όσο και την κ. Dohd Idris εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Ευάγγελος Ζαχαρόπουλος.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πράξη αλληλεγγύης στους ιδιαίτερα δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε.
Σημειώνεται πως προ ημερών παραβρέθηκε για προσωπικούς λόγους στον Βόλο η καρδιολόγος και διπλωμάτης, υπήκοος Ελβετίας, κ. Dohd Idris η οποία διατηρεί οικογενειακές και φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο της τεχνικής εταιρείας S.S. Construction κ. Sokol Saraci που έχει έδρα τον Βόλο και δραστηριοποιείται σε πάσης φύσεως οικοδομικές και κατασκευαστικές εργασίες.

Η κ. Dohd Idris είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και γενικά για τη βοήθεια που προσφέρει σε άτομα που έχουν ανάγκη, διακριτικά, όπως και ο κ. Sokol Saraci, γι’ αυτό ενεργώντας από κοινού και με ανιδιοτέλεια, με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων, προέβησαν σε οικονομικές δωρεές σε τρία φιλανθρωπικά ιδρύματα του Βόλου που πραγματικά τις είχαν ανάγκη λόγω και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ειδικότερα προσέφεραν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ξεχωριστά στις «Άσπρες Πεταλούδες», το Ορφανοτροφείο Βόλου και το Σωματείο Ατόμων με Κινητική Αναπηρία «Ιππόκαμπος», σύνολο δηλαδή 9.000 ευρώ.
Η κ. Dohd Idris είναι κόρη του Σουδανού πολιτικού, λόγιου, πρώην γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και προεδρικού υποψήφιου στο Σουδάν, Kamil Eltayeb Idris.
Ο Kamil Eltayeb Idris διετέλεσε πολλά χρόνια γενικός διευθυντής του WIPO από το 1997 μέχρι το 2008, και τα επιτεύγματά του, ενώ κατείχε τη θέση αυτή, αντικατοπτρίζουν σαφέστερα την αδιάκοπη αίσθησή του για την αξία και το νόημα της εργασίας, η οποία δεν σταμάτησε να τον διακατέχει μέχρι την παραίτησή του.
Είναι πτυχιούχος Νομικής, με bachelor στη Φιλοσοφία, στις Πολιτικές Επιστήμες και τις οικονομικές θεωρίες, με μάστερ στο Διεθνές Δίκαιο και διεθνείς υποθέσεις, με διδακτορικό στο Διεθνές Δίκαιο και πολλά άλλα πτυχία.

Αμφότεροι οι Sokol Saraci και Dohd Idris δηλώνουν ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η κοινωνία, θα προσπαθήσουν να είναι συνεχείς αρωγοί σε ιδρύματα και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα προσπαθούν να δίνουν μια ένεση χαράς και ευτυχίας σε όλους αυτούς που χρειάζονται βοήθεια.
Ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε πως η κ. Dohd Idris και ο κ. Sokol Saraci, προσπαθούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να βοηθήσουν ιδρύματα που έχουν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο και χρειάζονται τη στήριξη. Μάλιστα για λόγους εξαιρετικής διακριτικότητας στο φιλανθρωπικό τους έργο οι κ.κ. Dohd Idris και Sokol Saraci δεν θέλησαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Δωρεά ουσιαστικής στήριξης ευπαθών συνανθρώπων
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου κ. Κώστας Θεοδώρου, η ψυχολόγος εκπροσωπώντας το ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» κ. Χρύσα Βεργούλια και η εκπρόσωπος από τον κ. Ιππόκαμπο» κ. Φανή Μπάλλα.
Και οι τρεις ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Sokol Saraci και την κ. Dohd Idris για τη σπουδαία αυτή πράξη αλληλεγγύης.
Ιδιαίτερα συγκινημένος για τη δωρεά που έλαβε το Ορφανοτροφείο, ο πρόεδρος κ. Κώστας Θεοδώρου επισήμανε πως «πρόκειται για μια σημαντική δωρεά που όμοιές της σπανίζουν στην εποχή που διανύουμε. Η σπουδαία αυτή οικονομική στήριξη θα αξιοποιηθεί προς όφελος των δώδεκα παιδιών που διαμένουν στο Ορφανοτροφείο. Εύχομαι όλος ο κόσμος να έχει υγεία και αγάπη».

Από την πλευρά της η ψυχολόγος κ. Χρύσα Βεργούλια τόνισε πως «είναι μια δωρεά ουσιαστικής οικονομικής, ηθικής και συναισθηματικής στήριξης των 50 παιδιών του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες». Είναι μια υποστήριξη ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του χώρου, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Κινήσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που προέρχονται από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας, όπως οι κ.κ. Sokol Saraci και κ. Dohd Idris, μας δίνουν δύναμη και ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε έχοντας στο πλευρό μας όλους αυτούς τους θερμούς συμπαραστάτες».
Η κ. Μπάλλα επισήμανε από την πλευρά της πως είναι μια πολύ σημαντική δωρεά στήριξης του «Ιππόκαμπου» που λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει δράσεις άντλησης κάποιων εσόδων, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το