Τοπικά

Βελτιώσεις του ΥΠΕΣ μετά από παρέμβαση Μαραβέγια για την χορήγηση ειδικών αδειών σε δημοσίους υπαλλήλους

Με κοινοβουλευτική του ερώτηση στις 14 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών την βελτίωση των εγκυκλίων του, που αφορούν την χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού και ειδικών αδειών απουσίας σε δημοσίους υπαλλήλους.

Πρόκειται για διευκολύνσεις τις οποίες η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Παν. Θεοδωρικάκου εισήγαγε λόγω πανδημίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει κυρίως γονείς και ευπαθείς ομάδες. Στην πράξη εμφανίστηκαν ορισμένα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων, τα οποία έθεσε ο Κων. Μαραβέγιας στο ΥΠΕΣ με την παραπάνω ερώτησή του.

Ανταποκρινόμενο το υπουργείο προχώρησε με νέα εγκύκλιό του στις 14 Δεκεμβρίου σε βελτίωση του πλαισίου εφαρμογής σ’ό,τι αφορά τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, σε σχέση με τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η 1 στις 4 ημέρες που μέχρι τώρα καλύπτεται από τον ίδιο τον γονέα με χρήση κανονικής άδειας του ή ειδικής άδειας όπως π.χ. η αιμοδοτική, μπορεί πλέον να καλύπτεται και από την άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης του τέκνου του, σε περίπτωση που οι προηγούμενες άδειες του υπαλλήλου έχουν εξαντληθεί.

Σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες ο κ. Θεοδωρικάκος στην γραπτή απάντησή του προς τον βουλευτή Μαγνησίας, δεσμεύεται να εξετάσει την κατάρτιση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία των υπαλλήλων.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε τα εξής:
«Με ικανοποίηση οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν το υπουργείο Εσωτερικών να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της πανδημίας, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητά του την υγεία του προσωπικού και βέβαια των εξυπηρετούμενων από τις υπηρεσίες πολιτών. Για το ζήτημα της ειδικής άδειας απουσίας υπαλλήλων με θέματα υγείας (ομάδες αυξημένου κινδύνου) αναμφίβολα απαιτείται διόρθωση του νόμου προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη η χορήγησή της σε όλους όσοι τη δικαιούνται. Είμαι βέβαιος πως κατά την επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ ο αρμόδιος υπουργός κ. Θεοδωρικάκος θα καταθέσει την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το