Τοπικά

Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΟ – Συνεχή τηλεφωνήματα για ραντεβού μετά την επαναλειτουργία τους

Τα τηλέφωνα δεν χτυπούν μόνο για ραντεβού στα κομμωτήρια και κουρεία της περιοχής μας, αλλά και για ραντεβού στα ΚΤΕΟ, που επαναλειτούργησαν από την περασμένη Δευτέρα. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων τηλεφωνούν για να κλείσουν ραντεβού, καθώς έχει λήξει η προθεσμία να περάσουν από ΚΤΕΟ και έχουν διάστημα 70 ημερών για να το κάνουν.

«Τα τηλέφωνα που δεχόμαστε φτάνουν τα 80 με 100 την ημέρα από ιδιοκτήτες που θέλουν να κανονίσουν ραντεβού» δήλωσε ο διευθυντής του Ι.ΚΤΕΟ Βόλου Γιώργος Παπαδόπουλος και ανέφερε ότι τα ραντεβού ήταν κλεισμένα μέχρι και για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος σημείωσε πως από τη στιγμή που επαναλειτούργησαν τα ΚΤΕΟ οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν προθεσμία 70 ημερών για να το φέρουν για έλεγχο. Στο Ι. ΚΤΕΟ Βόλου, που λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 6:30 το απόγευμα με συνεχές ωράριο, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων παραμένουν εκτός του χώρου και στο εσωτερικό εισέρχονται μόνο τα οχήματα. Οι ιδιοκτήτες εισέρχονται εντός του χώρου πάντα με τη χρήση μάσκας μόνο για την προσκόμιση απαραίτητων εγγράφων για το όχημα.

Μάλιστα, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθορίστηκαν οι όροι διενέργειας του τεχνικού ελέγχου προς αποφυγή συνωστισμού κατά το στάδιο της επαναλειτουργίας. Συγκεκριμένα, ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η προθεσμία των 70 ημερολογιακών ημερών που είχε χορηγηθεί για όλα τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που είχαν ισχύ έως τις 13 Δεκεμβρίου, εξακολουθεί να ισχύει.
Επίσης, οχήματα με δελτίο χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, καθώς και οχήματα με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό, τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, δύνανται να ελεγχθούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία (παράταση των 70 ημερών).

Οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων για τα οποία έχει επιτραπεί η ταξινόμησή τους χωρίς την προσκόμιση ΔΤΕ, μπορούν να περάσουν τα οχήματα για τεχνικό έλεγχο έως την ημερομηνία που αναγράφεται στην άδεια που τους χορηγήθηκε.

Πάντως, αυτό που σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος είναι ότι οι Βολιώτες συντηρούν τα οχήματά τους παρά τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. «Σε γενικό βαθμό τα συντηρούν. Ακόμα και με ιμιτασιόν ανταλλακτικά» δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το