Θ Plus, Υγεία

Νέο app για όσους θέλουν να γίνουν δότες οργάνων

Μέσα από μία εφαρμογή (app) στο κινητό θα μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν, εάν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων. Μία εφαρμογή που αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα από το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

«Έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε μία εφαρμογή που θα στέλνουμε μέσω του gov.gr ένα μήνυμα στο κινητό των πολιτών, στο οποίο θα τους ρωτάμε εάν δέχονται να γίνουν δωρητές συμπαγών οργάνων σώματος. Όσοι δέχονται, αυτομάτως θα μπορούν να κατεβάζουν το app για να είναι η κάρτα του εθελοντή δότη πάνω στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να είναι γνωστό σε όλους ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να είναι δότης συμπαγών οργάνων. Αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ντροπή η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα στις μεταμοσχεύσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας έχει ξεπεράσει η Τουρκία», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η ΔΥΠΑ κάνει εξαιρετική δουλειά και θα ήθελα να προσκαλέσω τον διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη να κάνουμε και προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων στις υπηρεσίες υγείας που πλέον γίνονται όλα ψηφιακά και αλλάζουν τελείως τον τρόπο που θα λειτουργούμε» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το