Τοπικά

Παρουσιάζεται η διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας στη Μαγνησία

lae

Ανοιχτή ιδρυτική παρουσίαση της διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας στη Μαγνησία, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας στην Μαγνησία «αμέσως μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της νεολαίας, των μικροεπαγγελματιών και των αγροτών, θα επιτείνει την ύφεση στην οικονομία και θα αλυσοδέσει τη χώρα στο άρμα του Σόιμπλε και της Μέρκελ, η κυβέρνηση προκήρυξε αιφνιδιαστικά και εν μέσω καλοκαιριού πρόωρες εκλογές.
Με προφανή στόχο να προλάβει άρον-άρον να κρύψει τις ολέθριες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του 3ου μνημονίου, που θα συσσωρευτούν πάνω στα προηγούμενα μνημόνια που εδώ και πεντέμισι χρόνια έχουν ρημάξει τη χώρα, θεωρώντας ότι δεν θα έχουν μέχρι τότε γίνει αισθητά τα δυσβάστακτα μέτρα στις πληττόμενες λαϊκές τάξεις.
Επειδή αριστερά και μνημόνια λιτότητας είναι έννοιες απολύτως ασύμβατες.
Επειδή η αριστερά δεν μπορεί παρά να έχει ως πρόταγμα την εναλλακτική πολιτική για την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, της δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της δημοκρατίας.
Επειδή η πολιτική αυτή, όπως άλλωστε αποδείχτηκε, δεν μπορεί να προχωρήσει παρά μόνο σε σύγκρουση με την ευρωζώνη, με την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των μέσων και εργαλείων άσκησης της οικονομικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων κρίσιμη σημασία έχει η νομισματική, δημοσιονομική και πιστωτική πολιτική, που σήμερα έχουν εκχωρηθεί στον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών.
Επειδή έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε πιο ριζοσπαστικά και πιο μαχητικά τις καλύτερες αγωνιστικές παραδόσεις της Αριστεράς.
Επειδή το όχι του λαού και της νεολαίας της 5ης Ιουλίου δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε μέχρι το τέλος.
Δηλώνουμε πως τασσόμαστε με τη Λαϊκή Ενότητα.
Ως μια πρώτη ομάδα πρωτοβουλίας, καλούμε τους συμπολίτες μας σε όλο τον Νομό Μαγνησίας να πλαισιώσουν με την ενεργή συμμετοχή τους την προσπάθειά μας να κάνουμε πράξη το μεγαλειώδες όχι απέναντι στα μνημόνια της λιτότητας και να προωθήσουμε τη ριζοσπαστική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το