Θ Plus

Μπορείτε να εντοπίσετε τη λεοπάρδαλη; Η οπτική ψευδαίσθηση που έχει δημιουργήσει φρενίτιδα στο Twitter

Μία ενδιαφέρουσα οπτική ψευδαίσθηση δημιουργεί φωτογραφία, η οποία είναι τραβηγμένη σε περιοχή της Βόρειας Ινδίας. Εκ πρώτης όψεως, η φωτογραφία δείχνει ένα τοπίο κενό από ζωή. Ωστόσο, κάπου μέσα στη βραχώδη έκταση κρύβεται μία λεοπάρδαλη.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Sudhir Shivaram στην πολιτεία Ρατζαστάν της βόρειας Ινδίας και, η δημοσίευσή της στο Twitter δημιούργησε φρενίτιδα μεταξύ των χρηστών αφού, όσοι μπορούν να εντοπίσουν την -καμουφλαρισμένη στο φυσικό περιβάλλον της- λεοπάρδαλη, είναι σαφές ότι έχουν «γερό» μάτι.

«Όσο δεν τα ενοχλούμε, δε θα παρεμβαίνουν στη ζωή μας και θα συνυπάρχουμε»
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο 43χρονος φωτογράφος, βρέθηκε στο σημείο ελπίζοντας να εντοπίσει ένα από τα ογκώδη αιλουροειδή. Κράτησε αποστάσεις ασφαλείας από το επικίνδυνο αρπακτικό, το οποίο περίμενε εκεί το επόμενο γεύμα του. Η περιοχή είναι γνωστή για την άγρια ζωή της.

«Το μέρος είναι πολύ δημοφιλές στις λεοπαρδάλεις λόγω του βραχώδους εδάφους του. Η λεοπάρδαλη είχε βγει από το άντρο της και ξεκουραζόταν στα βράχια», σημειώνει ο ίδιος και συμπληρώνει: «έβγαλα τη φωτογραφία με τη λεοπάρδαλη ελαφρώς εκτός κέντρου, οπότε είναι πραγματικά δύσκολο να τη βρεις. Είναι τα πιο προσαρμοστικά ζώα και μπορούν εύκολα να ζευγαρώσουν με μικρότερα θηλαστικά, πουλιά και μερικές φορές ντόπια βοοειδή. Όσο δεν τα ενοχλούμε, δε θα παρεμβαίνουν στη ζωή μας και θα συνυπάρχουμε».

Πού κρύβεται η λεοπάρδαλη;

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το