Τοπικά

Με … δόσεις θα πληρώσει τα χρωστούμενα σε εταιρεία υπηρεσιών ο Δήμος Βόλου

Σε συμβιβαστική επίλυση με επιχείρηση που άσκησε αγωγή για να διεκδικήσει τα χρήματα για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για εταιρεία που είχε αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου και της οφείλεται το ποσό των 39.360 ευρώ.
Σε ενημέρωσή της προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής η νομική σύμβουλος του Δήμου Αργυρώ Τσακανίκα σημείωσε ότι είναι συμφέρουσα προς τον Δήμο η συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με την «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ΕΛΠΙ-ΖΩ» καθώς θα δικαιωθεί δικαστικά.

Xαρακτηριστικά ανέφερε ότι η οφειλή του Δήμου Βόλου προς την επιχείρηση είναι 39.360 ευρώ και σημείωσε πως το έργο εκτελέστηκε κανονικά αλλά για κάποιο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε σύμβαση. Ακόμη πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου έχει συμφωνήσει να καταβάλει το ποσό σε τρεις δόσεις των 10.000 ευρώ, με το τελικό ποσό να διαμορφώνεται σε 30.000 ευρώ.

Εγκρίθηκαν οι δαπάνες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η προέγκριση των δαπανών για εκδηλώσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020. Πρόκειται για οργανωτικές δαπάνες (ηχητική κάλυψη, αναλώσιμα και αναψυκτικά) για την κοπή βασιλόπιτας δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων κόστους 2.500 ευρώ, οργανωτικές δαπάνες για τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις θρησκευτικών γιορτών στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες κόστους 2.500 ευρώ, δαπάνες εγκαινίων 1.000 ευρώ, δαπάνες 2.000 ευρώ για την εκδήλωση «Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» στις 2/2/2020 αλλά και 500 ευρώ για την προμήθεια στεφάνων που θα κατατεθούν από εκπροσώπους του Δήμου σε εκδηλώσεις.

Ακόμη, εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τη φιλοξενία εκπροσώπων αθλητικών φορέων (Ομοσπονδίες Στίβου και Θαλασσίων Αθλημάτων, μέλη Ολυμπιακής Επιτροπής) εν όψει της Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας, του πανελληνίου πρωταθλήματος Στίβου Κ18, του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο εφήβων ανδρών και γυναικών και του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο νέων ανδρών, που θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Μαρτίου έως και τον Σεπτέμβριο του 2020 στην πόλη του Βόλου, κόστους 1.200€ . Στις δαπάνες περιλαμβάνεται ποσό 600 ευρώ για την προμήθεια χυμών και κερασμάτων σε μαθητές που θα επισκεφθούν το Δημαρχείου του Βόλου, αλλά και η προμήθεια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών αξίας 300 ευρώ που θα προσφέρονται σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων και σε επισκέπτες του Δημαρχείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το