Τοπικά

Κατάληψη στο 3ο ΓΕΛ Βόλου – Οι μαθητές ζητούν συνοδούς καθηγητές για την εκδρομή τους

Κατάληψη πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές στο 3ο ΓΕΛ Βόλου, επειδή δεν βρίσκουν συνοδούς καθηγητές για να πραγματοποιήσουν την πενθήμερη εκδρομή τους.
Μάλιστα το αίτημα αυτό προκύπτει σε μια περίοδο που τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση, και η κατάσταση είναι ξανά δύσκολη.
Οι μαθητές εδώ και λίγες εβδομάδες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν πενθήμερη εκδρομή, καθώς οι εκδρομές σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας επιτρέπονται, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μάλιστα και άλλα σχολεία στην πόλη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες με διαγωνισμούς για να πάνε εκδρομή.
Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου, όμως, δεν υπήρξαν καθηγητές που να θέλουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην εκδρομή.
Η αντίδραση των τελευταίων ήταν να προχωρήσουν χθες σε κατάληψη του σχολείου με ένα αίτημα που ίσως αποτελεί πανελλαδική… πρωτοπορία στις συνθήκες που βιώνουμε τώρα.
Η αλήθεια είναι πως και σε άλλες εποχές, χωρίς πανδημία, υπήρχαν σχολεία που δεν εκδηλωνόταν ενδιαφέρον από καθηγητές για να συνοδεύσουν τα παιδιά σε πενθήμερη εκδρομή και μετά από πίεση των εφήβων προέκυπταν κάποιοι…ηρωικοί καθηγητές, καθώς η ευθύνη τους δεν είναι και μικρή.
Τώρα, όμως, με την πανδημία σε εξέλιξη, οι καταστάσεις έχουν γίνει ακόμη δυσκολότερες. «Εμείς εξηγήσαμε στους μαθητές μας ότι η υγειονομική συγκυρία με την αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι η κατάλληλη. Τους είπαμε να περιμένουν λίγο καιρό, μήπως καλυτερέψουν τα πράγματα και μπορέσουμε και πάμε την άνοιξη, αλλά μας αντέτειναν πως τότε έχουν τις πανελλαδικές εξετάσεις» ανέφερε ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης και συμπλήρωσε πως «επιθυμία των μαθητών είναι να πάνε εκδρομή στην Αθήνα, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος καθηγητής για να τους συνοδεύσει».
Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτει και το ζήτημα των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων μαθητών. «Αρκετοί δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε ένα κέντρο εστίασης. Οι μαθητές μας είπαν να βγουν έξω οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να μείνουν στο ξενοδοχείο. Βέβαια ούτε αυτό μπορεί να συμβεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το