Τοπικά

Στην 977η θέση παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η ετήσια κατάταξή των κορυφαίων πανεπιστημίων σε ολόκληρο τον κόσμο, μόλις δημοσιεύτηκε για όγδοη συνεχή χρονιά από το US News & World Report. Για την τελική διαμόρφωση της λίστας με τα καλύτερα Πανεπιστήμια για το 2022, αξιολογήθηκαν περισσότερα από 1.750 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περισσότερες από 90 χώρες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, Πανεπιστήμια από τις Ηνωμένες Πολιτείες κυριάρχησαν στη λίστα, κατακτώντας οκτώ από τις δέκα πρώτες θέσεις. Σύμφωνα με το CNBC, μάλιστα, η κορυφαία δεκάδα δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με πέρσι.

Όσον αφορά τώρα, στην Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκε στο Νο. 111 της λίστας με τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης ενώ διεθνώς καταλαμβάνει τη 260ή θέση. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 142η θέση πανευρωπαϊκά, ενώ είναι το 336ο καλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο. To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται στη θέση 977 παγκοσμίως και πανευρωπαϊκά στη θέση 380, ενώ εμφανίζεται ως 8ο καλύτερο Πανεπιστήμιο στη χώρα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το