Τοπικά

«Γέφυρες» με την Ελληνική Σχολή Βιέννης “χτίζει” το 2ο ΓΕΛ Βόλου “Θ”

20151219_121357

Στην ενίσχυση των δεσμών του με την Ελληνική Σχολή της Βιέννης, η οποία λειτουργεί από το 1804, προβαίνει πλέον το 2ο ΓΕΛ Βόλου, που πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αυστρία έχοντας επαφές με τους εκπαιδευτικούς, τους ιερείς, αλλά και τους μαθητές, ανοίγοντας πεδίο συνεργασίας για την υλοποίηση πολιτιστικών και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στην επίσκεψη που είχε και το χαρακτήρα πολυήμερης εκδρομής, συμμετείχαν 45 μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ήταν τέσσερις.
Οι μαθητές μετέβηκαν στο κτίριο της Ορθόδοξης Μητρόπολης της Βιέννης, όπου εκεί στεγάζεται και η Ελληνική Σχολή και περιηγήθηκαν από το μητροπολίτη κ. Αρσένιο, τους υπόλοιπους ιερείς και τους εκπαιδευτικούς στους χώρους. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής.
Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Συκιώτης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδρομή, υπογράμμισε πως «το 2ο ΓΕΛ Βόλου είχε επισκεφθεί και πριν μερικά χρόνια την Ελληνική Σχολή της Βιέννης και τώρα πραγματοποίησε ακόμη μια επίσκεψη, κατόπιν αίτησης που υποβλήθηκε. Ως σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις και τους δεσμούς με την ορθόδοξη ελληνική σχολή της Βιέννης με την πλούσια ιστορία της και το ίδιο κλίμα για συνεργασία εισπράξαμε τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους μαθητές, αλλά και τη Μητρόπολη. Για παράδειγμα θα μπορούσε μεσοπρόθεσμα να γίνει μια επίσκεψη της Ελληνικής Σχολής της Βιέννης στην Ελλάδα και στο Βόλο, αλλά και να εκπονηθούν από κοινού εκπαιδευτικά προγράμματα».

100_3163
Μάλιστα ο διευθυντής κ. Συκιώτης ανέφερε πως «λόγω της μετανάστευσης των τελευταίων ετών, οι μαθητές στην Ελληνική Σχολή αυξήθηκαν στους 300, ενώ πριν μερικά χρόνια ήταν λιγότεροι. Και οι μαθητές του σχολείου μας διαπίστωσαν την προσπάθεια που κάνουν τα ελληνόπουλα της διασποράς για να διατηρήσουν ζεστή την παράδοση της χώρας καταγωγής τους».
Στη σχολή διδάσκονται γλώσσα και ιστορία και τα μαθήματα διεξάγονται Παρασκευή και Σάββατο με βιβλία που αποστέλλει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος της σχολής είναι η διατήρηση της ελληνικής παιδείας και παράδοσης στους μαθητές που διαμένουν στην Αυστρία και παρακολουθούν τα αυστριακά σχολεία, αλλά δεν θέλουν να χάσουν την επαφή με την ελληνική παιδεία.
«Οι άνθρωποι της σχολής μάς ενημέρωσαν διεξοδικά για τη λειτουργία της, αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν αναφορικά με τις σπουδές. Επίσης συναντήσαμε μαθητές και υπήρξε επικοινωνία με τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου» τόνισε ο διευθυντής.
Το σχολείο συναντήθηκε και με το μητροπολίτη κ. Αρσένιο. Η ελληνική κοινότητα της Αυστρίας αριθμεί περίπου 5.000 άτομα.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής κ. Ανδρέας Συκιώτης και οι καθηγητές κ.κ. Στυλιανή Μπάμπου, Φώτης Κόρρος, Ελένη Λυκοδήμου. Επίσης οι μαθητές που ταξίδεψαν στην Αυστρία, ήταν οι εξής: Μαρία Ακριβοπούλου, Βασίλης Αποστολίνας, Αλκίνοος Γαλανός, Στυλιανή Γιάννα, Ιωάννα Δάντη, Ιωάννα Καλλέργη, Δημήτρης Κρανιάς, Γιώργος Κριαράς, Ηλιάννα Λαδοπούλου, Ευανθία Μαργαρίτη, Ιωάννα Μπουροπούλου, Ελένη Παπαθανασίου, Ευθυμία Πρίκα, Μάριος Σαπούνης, Κυριάκος Τυρογιάννης, Νίκος Χατζηαποστόλου, Κυριάκος Χρονόπουλος, Στέφανος Αντρέττι, Πηνελόπη Βέη, Παναγιώτης Γανωτής, Σταματία Διαμαντοπούλου, Λευτέρης Ευαγγέλου, Δημήτρης Εφραίμογλου, Παναγιώτης Ζαχαρής, Σταύρος Θεοφανίδης, Δημήτρης Κεφαλάς, Απόστολος Κλειδωνάρης, Θεοδόσιος Μασούρας, Σπύρος Μπαλιώτας, Μάριος Μύρτσης, Δημήτρης Παπαδούλης, Θανάσης Παραλίκης, Δημήτρης Πανουτσόπουλος, Νίκος Πατσούρας, Χαΐδεμένη Περράκη, Κώστας Τζαλαβρέτας, Θανάσης Τσανιός, Αλέξανδρος Τσουρίκας, Αικατερίνη Χατζηαποστόλου, Ναταλία Ανδριοπούλου, Κώστας Βηλαράς, Κατερίνα Δήμτσα, Σεραΐνα Κυτιλή, Ισμήνη Ταπράντζη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το