Τοπικά

ΕΔΕ σε βάρος υπαλλήλου στον ΕΦΚΑ Βόλου μετά από καταγγελία συναδέλφου του

Νέα αναστάτωση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου, καθώς σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, διενεργήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) εις βάρος υπαλλήλου του υποκαταστήματος, που φέρεται να κατηγορήθηκε ότι εκφόβισε συνάδελφό του.
Η υπάλληλος φέρεται να έκανε σχετική καταγγελία στη διοίκηση και η τελευταία διενήργησε τις προηγούμενες ημέρες ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις πολλοί συνάδελφοι των εμπλακέντων στην υπόθεση. Τη διενέργεια της ΕΔΕ επιβεβαίωσε χθες και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Βόλου κ. Μαρία Κοτίνα, που πρόσθεσε πως ο Σύλλογος περιμένει σχετική ενημέρωση, όταν γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της ένορκης διοικητικής εξέτασης, που διενεργήθηκε. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να ταράξει πάλι τα νερά στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου (πρώην ΙΚΑ), ενώ εκκρεμεί η γνωστοποίηση του δεύτερου πορίσματος των ελεγκτών της διοίκησης, για τη μία από τις δύο υποθέσεις «ανοίγματος» στα οικονομικά του υποκαταστήματος. Η πρώτη υπόθεση, που αφορούσε «άνοιγμα» 80.000 ευρώ περίπου, έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, ενώ εκκρεμεί το πόρισμα για τη δεύτερη υπόθεση, που αφορά «άνοιγμα» 372.473 ευρώ, έπειτα από έλεγχο σε πληρωμές παροχών.
Από τη διενέργεια του εσωτερικού ελέγχου είχε διαπιστωθεί ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χορηγούσαν παράνομα επιδόματα, πιστώνοντας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς μη δικαιούχων. Ο έλεγχος αφορούσε σε πληρωμές χρονικής περιόδου από το 2008 έως το 2017.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το δεύτερο πόρισμα των ελεγκτών του ΕΦΚΑ δεν έχει αποσταλεί ακόμη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το