Τοπικά

«Χορεύοντας» την Παρασκευή στη Σκόπελο, τη Λάρισα και άλλες πόλεις για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα

xorevontas-xwris-sinora

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι η Σκόπελος, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη , η Πάτρα, η Λάρισα και η Νάουσα «χορεύουν» ταυτόχρονα για τη στήριξη των Γιατρών χωρίς Σύνορα.
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα διοργανώνει την εκδήλωση «Χορεύοντας χωρίς Σύνορα», με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τα προβλήματα των προσφύγων.

Έλληνες, ξένοι, μικροί και μεγάλοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Νάουσα και Σκόπελο θα πιάσουν την ίδια στιγμή τα χέρια για να φτιάξουν έναν μεγάλο χορευτικό κύκλο, με τραγούδια της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων.
Στόχος του «Χορεύοντας χωρίς σύνορα» είναι η ενημέρωση του κοινού τόσο για την ιστορική σύνδεση του ελληνικού λαού με την προσφυγιά όσο και η ευαισθητοποίηση σε σχέση με την σημερινή κατάσταση. Εθελοντές του Πλέγματος θα καλούν τον κόσμο να μπει στο χορό, έτσι ώστε να φτιάξουμε όλοι μαζί –Έλληνες, ξένοι, μικροί, μεγάλοι- έναν χορευτικό κύκλο χωρίς σύνορα. Τέλος, στο χώρο θα υπάρχουν ερανικά κουτιά των Γιατρών χωρίς Σύνορα, για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στο σημαντικό έργο τους.
To «Χορεύοντας χωρίς σύνορα» πραγματοποιείται στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Σκοπέλου, Διαμαντής Παλαιολόγος» και με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Σκοπέλου.
Στον χορό θα συμμετέχουν το Χορευτικό Σκοπέλου «Διαμαντής Παλαιολόγος», ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος», οι φίλοι της Παράδοσης – Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπηλιωτών Λάρισας «Ο Κίσσαβος».
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στις εκδηλώσεις μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το