Τοπικά

Αδιέξοδο με τις δημοτικές συγκοινωνίες στη Σκιάθο

Σε αδιέξοδο οδηγείται το ζήτημα των συγκοινωνιών στο νησί της Σκιάθου, όπου η Δημοτική Αρχή έθεσε εκτός δύο λεωφορεία ιδιωτών για να εκτελεί μόνη το συγκοινωνιακό έργο, με τρία λεωφορεία στη γραμμή Σκιάθος-Κουκουναριές, χωρίς ωστόσο να μπορεί μέσα από τον δημοτικό οργανισμό να το πράξει. Η δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών Σκιάθου καταργήθηκε το 2011 και εκμίσθωσε σε ιδιώτες τρία λεωφορεία κυριότητάς της, θέση με την οποία διαφώνησε ο νυν δήμαρχος που επιθυμεί η συγκοινωνία να «περάσει» εκ νέου στον Δήμο, καθώς οι εκμισθώσεις κρίνονται παράνομες. Το υπουργείο Μεταφορών γνωμοδότησε πως δεν μπορεί ο Δήμος να παραχωρεί τις συγκοινωνίες, αλλά η Περιφέρεια, ενώ κάθε πρόταση του δημάρχου να «περάσουν» οι συγκοινωνίες στον Δήμο με αλλαγή του οργανισμού, απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη με έγγραφό της ενημερώνει τον δήμαρχο Θ. Τζούμα πως εάν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δεν δοθεί λύση θα γίνει ανάκληση των αδειών τριών λεωφορείων.
Ο δήμαρχος στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μίλησε για ανήθικη πολιτική στάση και 10 σύμβουλοι έναντι 9 τάχθηκαν υπέρ της άποψης να μείνουν τα λεωφορεία στον Δήμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το