Τοπικά

110 αιτήσεις για τις 15 υποτροφίες που δίνει η ΕΒΟΛ σε φοιτητές απ’ όλη τη Μαγνησία

Την επόμενη Δευτέρα θα παραδοθούν από τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζο τα βιβλιάρια τραπεζικού λογαριασμού στους 15 φοιτητές απ’ όλη τη Μαγνησία που θα λάβουν την υποτροφία των 400 ευρώ τον μήνα για 9 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Πρίντζος, για τις 15 υποτροφίες κατατέθηκαν 110 αιτήσεις. Οι φοιτητές που επιλέγησαν από την αρμόδια επιτροπή, σύμφωνα με τα κριτήρια που είχαν τεθεί, είναι: 1 από το Βελεστίνο, 2 από τα Κανάλια, 1 από τις Γλαφυρές, 1 από άλλη Μεριά, 1 από τον Άγιο Λαυρέντιο, 1 στο Τρίκερι, 1 στην Αγριά και οι υπόλοιποι από το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου-Νέας Ιωνίας.
Πρόκειται για φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις εκτός Θεσσαλίας.

Ενίσχυση σε σιτοπαραγωγούς

Στο μεταξύ, με αύξηση του τζίρου και των κερδών αναμένεται να κλείσει το τρέχον έτος για την Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση Βόλου. Ο κ. Πρίντζος εκτίμησε, συγκεκριμένα, ότι ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ και τα κέρδη τα 2 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη δεινή κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας της υπερφορολόγησης, ενώ ανακοίνωσε ότι, επειδή φέτος το σιτάρι ήταν χαμηλής ποιότητας λόγω των βροχοπτώσεων, η ΑΣΟ Βόλου θα καταβάλει 2-3 λεπτά επιπλέον στην τιμή ανά κιλό σε όσους παραγωγούς έχουν παραδώσει προϊόν στην Οργάνωση. Αυτό θα κοστίσει στην ΑΣΟ περίπου 80-100.000 ευρώ περίπου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το