Τοπικά

Μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Όταν το σχολείο λειτουργεί ως κοινότητα μάθησης και συνεργάζονται αρμονικά οι εμπλεκόμενοι φορείς προς όφελος των μικρών μαθητών, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Μία αξιόλογη εκπαιδευτική εμπειρία βίωσαν την Πέμπτη 4 Μαϊου 2023, οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου, από την επίσκεψή τους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Βόλου. Εκεί τους υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του πάρκου κ. θεοδώρου Αφροδίτη και ο κ. Μπάλλας Διονύσιος, και τους ξενάγησαν στο χώρο. Την όλη εκπαιδευτική διαδικασία συνέδραμε το τμήμα τροχαίας Βόλου με τον διοικητή κ. Βαρβάρη Στυλιανό και 4 αστυνομικούς, που μίλησαν στα παιδιά για κανόνες Κυκλοφοριακής Αγωγής και Ασφάλειας Μάθανε να περνάνε τις διαβάσεις να διαβάζουν τα σήματα, και να είναι πολύ προσεχτικοί, ώστε από νωρίς να υιοθετήσουν συμπεριφορά υπεύθυνων πολιτών και να κατανοήσουν ότι οι τροχονόμοι φροντίζουν για την ασφάλεια τους. Η τροχαία Βόλου με αυτό τον τρόπο δείχνει έμπρακτα τη διάθεσή της να είναι κοντά στα παιδιά. Επίσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για το επάγγελμα του αστυνομικού και είχαν την ευκαιρία να μπουν στο περιπολικό και να ανέβουν στην μηχανή της τροχαίας.

Την όλη εκπαιδευτική διαδικασία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και 6 φοιτητές των Παιδαγωγικών Σχολών των τμημάτων Γενικής και Ειδικής Αγωγή ς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , οι οποίοι αυτό το διάστημα εκπονούν την πρακτική τους άσκηση στο σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου κ.κ. Τσιούμαρη Νικολέτα και Βαρσάμη Τριάδα, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της Τροχαίας Βόλου και τους αστυνομικούς που μίλησαν στα παιδιά, καθώς και τους υπεύθυνους του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Βόλου για την συμβολή τους στην εκπαιδευτική επίσκεψή, που αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το