Τοπικά

26 σημεία ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο

 

Τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βόλου, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΥΔΕ-ΤΠΕ )και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο.
Σκοπός του μνημονίου είναι να συμφωνηθούν οι όροι και προϋποθέσεις για την υλοποίηση στο Δήμο δικτύου δωρεάν wifi ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Στόχος του έργου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπου παρατηρείται υστέρηση, στην παροχή προστιθέμενης αξίας σε αναπτυξιακές δραστηριότητες στην περιοχή, στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες και στην διαθεσιμότητα του διαδικτύου μέσω ασύρματων μεθόδων πρόσβασης. Αναλυτικότερα, αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης – WiFi (Hotspots) στο διαδίκτυο.
Τα σημεία εγκατάστασης ενδεικτικά αφορούν: χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής- μετακίνησης, εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και θα πρέπει να κατανέμονται σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση. Ο Δήμος Βόλου έχει ήδη προτείνει τα 26 σημεία ασύρματης πρόσβασης που του αναλογούν βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων.
Μεταξύ των 26 σημείων που έχει προτείνει ο Δήμος Βόλου είναι το Πανθεσσαλικό στάδιο, η Πλατεία Γερμανικών, περιμετρικά του Δημοτικού Ωδείου, σε πάρκα και πλατείες, περιμετρικά στο Αθλητικό κέντρο «Αδαμόπουλος» και περιμετρικά στο δημοτικό κολυμβητήριο καθώς και στο κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών.

Μεταβολές σχολικών μονάδων

Παράλληλα εγκρίθηκαν μεταβολές σχολικών μονάδων τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2024-2025. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποδέχθηκε τις προτάσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για:
-τη συγχώνευση του 2/θέσιου 7ου Νηπιαγωγείου Βόλου με το 2/θέσιο 36ο Νηπιαγωγείο Βόλου σε 3/θέσιο με προτεινόμενη ονομασία 7ο Νηπιαγωγείο Βόλου και την εξασφάλιση της ύπαρξης διαθέσιμων αιθουσών εντός της σχολικής μονάδας.
-Τη μετατροπή του 3/θέσιου 19ου Νηπιαγωγείου Βόλου σε 2/θέσιο.
-Την προαγωγή του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς από 1/θέσιο σε 2/θέσιο με την εξασφάλιση της ύπαρξης διαθέσιμων αιθουσών εντός της σχολικής μονάδας και το γεγονός ότι θα καλυφθούν τα επιπλέον λειτουργικά έξοδα από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
-Την προαγωγή του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου από 8/θέσιο σε 10/θέσιο με την εξασφάλισης της ύπαρξης διαθέσιμων αιθουσών εντός της σχολικής μονάδας και το γεγονός ότι θα καλυφθούν τα επιπλέον λειτουργικά έξοδα από την Σχολική Επιτροπή.
Επίσης γνωμοδότηση θετικά δύο ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Αγριάς, στον τομέα της Υγείας, πρόνοιας και ευεξίας. Πρόκειται για τις ειδικότητες βοηθός βρεφονηπιοκόμου και βοηθός φυσικοθεραπευτή ενώ αναφορικά με την ίδρυση νέου ΕΠΑΛ στη Ν. Ιωνία συμφωνεί αν και εφόσον το Υπουργείο Παιδείας υποδείξει εγκαταστάσεις και αυτές να είναι ετοιμοπαράδοτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το