Τοπικά

Αμετάβλητα και το 2024 τα τέλη καθαριότητας στον δήμο Βόλου

 

Αμετάβλητα παραμένουν και για το 2024 τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας κι ηλεκτροφωτισμού στον δήμο Βόλου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Τα έσοδα που προϋπολογίζονται υπολογίζονται σε 21,6εκ. ευρώ, ενώ διατηρούνται τα τέλη καθαριότητας, ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων κι το ΤΑΠ της ΑΓΕΤ, το τέλος ελλιμενισμού για ευπρεπισμό, καθαριότητα και ευπρεπισμό, στον λιμενίσκο της Ν. Αγχιάλου, καθώς τα τέλη υπηρεσιών χρήσης αλιευτικού καταφυγίου και τέλος διέλευσης αγωγών της ΑΓΕΤ στην Αγριά.
Ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων παραμένει σε συντελεστή 0,16 για το Βόλο και τη Ν. Ιωνία και 0,10 για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ενώ τα προβλεπόμενα έσοδα για το 2024 υπολογίζονται σε 1,3εκ. ευρώ για 98.749 παροχές.
Τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων παραμένουν στο ίδιο ύψος με το 2023, ανάλογα με την ζώνη κάθε περιοχής και τη χρήση και καταβάλλονται εφάπαξ για άδειες ως 150 ευρώ, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις εφόσον ο οφειλέτης καταθέσει στον Δήμο Βόλου εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής και στην περίπτωση τμηματικής καταβολής προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου με την αίτηση και το υπόλοιπο ποσό σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Το ανταποδοτικό ημερήσιο τέλος για τους επαγγελματίες Λαϊκών Αγορών εντός των ορίων των Δημοτικών ενοτήτων Βόλου και Ν.Ιωνίας και ανάλογα με το χώρο που καταλαμβάνουν νομίμως, σε 1,00 € ανά τρέχον μέτρο (θέση), ανά ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και για τις λαϊκές αγορές στις ΔΕ Ν. Αγχιάλου και Αγριάς σε 0,80 ευρώ ανά τρέχον μέτρο (θέση).
Τέλος, ο δήμος Βόλου, πρότεινε μείωση ή απαλλαγή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους άπορους, τα άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους μακροχρόνια άνεργους και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το