Αθλητισμός

Την απάντηση της ΕΠΟ περιμένει ο Ολυμπιακός Β.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξέταση το φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού άρχισε, καθώς σε δέκα μέρες – στις 29 Μαΐου – η ΕΕΑ θα ανοίξει τον φάκελο, τον οποίο κατέθεσε η βολιώτικη ΠΑΕ στις 23 Απριλίου. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού φρόντισαν να προσκομίσουν και ορισμένα άλλα δικαιολογητικά που ζήτησε η ΕΕΑ και όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο φάκελος είναι πλήρης.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Βέβαια, η ΠΑΕ δεν έχει προσκομίσει εγγυητική επιστολή (ισοδυναμεί με το 10% του προϋπολογισμού), περιμένοντας πρώτα από την ΕΠΟ να ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει καμία ενημέρωση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το πότε η ΕΠΟ θα απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα που έθεσε η βολιώτικη ΠΑΕ, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας. Παραμένει, επίσης, άγνωστο, αν η Ομοσπονδία θα ασχοληθεί με το ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τρίτη 22 Μαΐου.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θέλουν η ΕΠΟ να αποφανθεί θετικά για την ομάδα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στέλνοντας την επιστολή που έχει ζητήσει η ΕΕΑ. Αυτό θα λειτουργήσει ενισχυτικά, εν όψει της εξέτασης του φακέλου στις 29 Μαΐου. Ο φάκελος θα εξεταστεί, είτε η ΕΠΟ στείλει τη γνωμοδότησή της στην ΕΕΑ, είτε όχι.

Θα είναι πολύ σημαντικό για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να πάρει το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς στη συνέχεια η ΕΠΟ δεν θα έχει λόγους, πλέον, να μην αποκαταστήσει την ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ επειδή δεν πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ και όχι γιατί τον τιμώρησε η ΕΠΟ. Άρα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει στα χέρια του την πιστοποιήσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις μιας ανώνυμης εταιρείας, η ΕΠΟ θα κληθεί να τον επαναφέρει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, εφαρμόζοντας την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία η ομάδα διατηρήθηκε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Επίσης, ο Ολυμπιακός Βόλου, μέσω και του υπομνήματος που κατέθεσε, ζητεί από την ΕΠΟ να καταθέσει φάκελο στην Ομοσπονδία για να πάρει αδειοδότηση για τη νέα χρονιά. Η αδειοδότηση που είχε από την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός Βόλου έληξε στις 19 Απριλίου.

Στην ΕΠΟ γνωρίζουν πως έχουν να διαχειριστούν μια «καυτή πατάτα» και αναζητούν τον τρόπο, με τον οποίο θα λύσουν το πρόβλημα χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και ο Ολυμπιακός θα μπει σ’ ένα παιχνίδι διαπραγματεύσεων με την ΕΠΟ. Για τον λόγο αυτό και η διοίκηση της ΠΑΕ δεν επιτίθεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κρατώντας χαμηλούς τόνους και επιλέγοντας τον δρόμο της επικοινωνίας.

Βέβαια, οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμη την ΕΠΟ να αποφασίσει για την αποκατάσταση της ομάδας. Αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε η ΠΑΕ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση αγωγών κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ως μέτρο πίεσης για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, τις οποίες η ΕΠΟ αγνόησε και συνεχίζει να αγνοεί.

Παρελθόν και επίσημα αποτελεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ο Παύλος Γερουλάνος, καθώς στη θέση του ορκίστηκε ως υπηρεσιακή υπουργός η κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η οποία προέρχεται και αυτή από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, στο υπουργείο Πολιτισμού τοποθετήθηκε μία πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Είναι καλό αυτό, άραγε, για τον Ολυμπιακό Βόλου στην προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα για να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ;

Επειδή θα έχουμε νέες εκλογές τον Ιούνιο, ίσως δούμε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έβγαλε βουλευτή στη Μαγνησία και θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά του στο νομό, να βγει πιο δυναμικά και να στηρίξει την προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου για αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ας μην ξεχνάμε, πως τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού διορίστηκαν από την πρώην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνουν στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Αυτή η Επιτροπή είναι που θα πάρει την πιο σημαντική απόφαση για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου.

Βέβαια, στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της αδικίας που υπέστη ο Ολυμπιακός Βόλου το περασμένο καλοκαίρι, θα πρέπει να κινηθούν και να βοηθήσουν και οι βουλευτές που εξελέγησαν στη Μαγνησία στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είχαν τοποθετηθεί με δηλώσεις τους υπέρ του δίκαιου αγώνα που κάνει η ομάδα για να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ και θα πρέπει σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Ολυμπιακό, όπου θα κριθεί σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά η ομάδα, να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια του βολιώτικου συλλόγου.

Να στηρίξει

ο Δήμος

τον Ολυμπιακό

στην ΟΥΕΦΑ

ζητεί ο Ερασιτέχνης

Στήριξη του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ ζητεί από τον Δήμο ο Ερασιτέχνης

Με επιστολή που απέστειλε η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στον δήμαρχο Βόλου, κ. Πάνο Σκοτινιώτη και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητεί από τον Δήμο Βόλου να στηρίξει τον Ολυμπιακό στην ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να ισχύσει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα του Ολυμπιακού Βόλου, που αποτελεί ακόμη μία αυθαιρεσία σε βάρος της πόλης μας.

Το θέμα ευρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και στη Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ΕΕΑ). Παράλληλα,  το θέμα αυτό έχει

κοινοποιηθεί στη ΟΥΕΦΑ, την ευρωπαϊκή διοργανώτρια αρχή, σχετικά με την αδικία, που συνετελέσθη με την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου

Θα επιθυμούσαμε την στήριξη του Ολυμπιακού Βόλου και της ΕΠΟ στην υπερκείμενη αρχή, που είναι η ΟΥΕΦΑ ώστε να ισχύσει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι η ΕΠΟ θα δυνηθεί να εφαρμόσει την τελεσίδικη απόφασή της, απερίσπαστη από την παρέμβαση του κράτους, που θα έχει αποτέλεσμα την δικαίωση της ομάδας».

Ανακοίνωση των

οργανωμένων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου (πλην των Austrian Boys), στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη εκπροσώπων του Ερασιτέχνη, των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου και όλων των οργανωμένων, πλην ενός club. Δεκάδες άτομα έδωσαν το «παρών» και η διάθεση και η δυναμική όλων ήταν εμφανής και συγκινητική.

Αποφασίστηκε να δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες μια σειρά ενεργειών προς όφελος της αγαπημένης μας ομάδας. Πάντοτε σε συνεργασία και σύγκλιση με την ΠΑΕ.

Η αισιοδοξία και ο δυναμισμός υπάρχει. Ορθώνουμε το ανάστημά μας και απαιτούμε το δίκιο μας. Παραμένουμε και οι δέκα σύνδεσμοι μάχιμοι μέχρι τέλους μαζί με την ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη και τους παλαιμάχους.

Δεν τα παρατάμε, δεν λιποψυχούμε, δεν απέχουμε και η Σούπερ Λιγκ είναι η μοναδική μας επιδίωξη. Οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει σύγκρουση, πόλεμος, μηνήσεις, αγωγές, FIFA.

Ο Πολύμηνος αγώνας μας, με δεκάδες συλλαλητήρια, πορείες, συγκρούσεις, εντάσεις, συναντήσεις, αντιπαραθέσεις, δεν θα πάει χαμένος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το