Αθλητισμός

Στα… μαλακά Ολίσε και Κόμνος, σε «καραντίνα» ο Γενγκά στον Ολυμπιακό

OLISE

Τη δεύτερη φετινή επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο Ρέθυμνο την Επισκοπή για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Αυτό είναι το τελευταίο ματς εκτός έδρας για τον πρώτο γύρο, από τη στιγμή που ακολουθούν δύο παιχνίδια στο ΕΑΚ, με Αχαρναϊκό και Βύζαντα, για να πέσει η αυλαία του α’ γύρου.

Ο Ολυμπιακός παραμένει για έξι αγωνιστικές αήττητος, καθώς τη μοναδική ήττα τη φετινή χρονιά την γνώρισε στο ματς με τα Χανιά εκτός έδρας με 2-1 για την 4η αγωνιστική. Έκτοτε, μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία και θα πάει στο Ρέθυμνο με στόχο να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες.

Η Επισκοπή παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και στο Ρέθυμνο έχει νικήσει στα δύο από τα πέντε ματς που έχει δώσει (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα από τον Αστέρα Μαγούλας με 3-0). Οι Κρητικοί προέρχονται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Παναχαϊκής με 1-0 και θα παρουσιαστούν με ανεβασμένη ψυχολογία απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το βολιώτικο συγκρότημα όποτε αγωνίζεται με ομάδες της Κρήτης εκτός έδρας δύσκολα αποσπά βαθμούς, ωστόσο, ο φετινός Ολυμπιακός έχει δείξει πως δεν σταματά σε καμία έδρα και μέχρι στιγμής έχει σπάσει δύο δυσμενείς παραδόσεις, κερδίζοντας για πρώτη φορά μακριά από το Βόλο την Παναχαϊκή και τον Παναιγιάλειο για τα εθνικά πρωταθλήματα.

Το ματς με την Επισκοπή είναι το πρώτο που δίνει ο Ολυμπιακός στην ιστορία του με αντίπαλο την ομάδα του Ρεθύμνου. Στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τους τρεις βαθμούς όχι μόνο θα διατηρηθούν μόνοι στην πρώτη θέση, αλλά θα αυξήσουν τη διαφορά των έξι βαθμών από την τέταρτη ομάδα της κατάταξης (αυτή τη στιγμή την 4η θέση κατέχει η Επισκοπή, έχοντας έξι βαθμούς λιγότερους από τον Ολυμπιακό).

Το βολιώτικο συγκρότημα δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια, με Παναχαϊκή, Ηρακλή Ψαχνών και Παναιγιάλειο και θα επιδιώξει και στο ματς με την Επισκοπή να έχει το ίδιο καλή ανασταλτική λειτουργία. Αξίζει να σημειώσουμε πως σε πέντε ματς μακριά από Βόλο ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, αυτά στον αγώνα με τα Χανιά, ενώ έχει σημειώσει έξι. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν σκόραραν οι «ερυθρόλευκοι» από τα 10 του πρωταθλήματος ήταν αυτό με τον Ηρακλή στα Ψαχνά (0-0).

Ο Μανουέλ Ρόκα καταστρώνει τα αγωνιστικά πλάνα για το παιχνίδι, έχει μελετήσει και συλλέξει πληροφορίες για την Επισκοπή και αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, με βάση την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα σχήμα σαν κι αυτό που έπαιξε κόντρα στον Παναιγιάλειο στο προηγούμενο παιχνίδι εκτός έδρας.

Πραγματική «μάχη» αναμένεται να γίνει για το ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, με τους Στάθη Ρόκα και Μάριο Γκούρμα, πάντως, να έχουν σίγουρη θέση στην ενδεκάδα.

Ο Μανουέλ Ρόκα θα πάρει τις αποφάσεις του μετά και το τέλος της σημερινής προπόνησης, όσον αφορά την μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, ενώ αύριο Σάββατο μετά την πρωινή προπόνηση, ο Ισπανός τεχνικός θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή, η οποία στη συνέχεια θα αναχωρήσει οδικώς για την Αθήνα. Το απόγευμα του Σαββάτου η αποστολή θα «πετάξει» για την Κρήτη.

 

Όσον αφορά τη χθεσινή προπόνηση, κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα γυμνάστηκαν οι Εγκούτου Ολίσε και Δημήτρης Κόμνος και μόνο ο Γιανίκ Γενγκά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Οι δύο πρώτοι πήραν «άφεση αμαρτιών» από τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» για την παραβίαση του ωραρίου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και τέθηκαν στη διάθεση του Μανουέλ Ρόκα. Όχι όμως και ο Γενγκά, ο οποίος συνεχίζει να προπονείται μόνος του.
Ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος είχε τραυματιστεί στα χείλη στην προπόνηση της Τετάρτης δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα, γυμνάστηκε χθες κανονικά και θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι.

 

Πάνοπλη η Επισκοπή

Στην Επισκοπή υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Γκαστόν Γκονζάλες. Ο ποδοσφαιριστής υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα και είχε δηλωθεί παράλληλα να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Φωκικό. Πλέον, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Κώστα Ανυφαντάκη για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με την τεχνική ηγεσία να παρατάσσει το καλύτερο δυνατό σχήμα στον αγώνα της Κυριακής.

 

Με Παναχαϊκή

αύριο οι Νέοι

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή η προετοιμασία της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Βόλου, εν όψει του αγώνα του Σαββάτου με την αντίστοιχη της Παναχαϊκής για το πρωτάθλημα Κ19 της Football League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μεταβούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα αυθημερόν (θα αναχωρήσουν νωρίς το πρωί του Σαββάτου), ενώ το ματς έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 15.00 στο δημοτικό γήπεδο Βραχνέικων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θωμάς Μακρής, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα περιμένει να δει σήμερα ποιους νεαρούς παίκτες από την επαγγελματική ομάδα θα έχει στη διάθεσή του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το