Τοπικά

Ανακάλεσαν οι μαθητές την καταγγελία για ιδιαίτερα από καθηγητές

2οΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Στην ανάκληση της καταγγελίας τους για τα ιδιαίτερα φροντιστήρια των καθηγητών προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου με έγγραφο που παρέδωσαν στο σύλλογο διδασκόντων και απέστειλαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πλέον είναι ανοικτό το ζήτημα, αν θα συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το κείμενο της δήλωσης υπογράφουν δώδεκα από τους δεκαπέντε μαθητές και αυτός ήταν ο λόγος που ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης δεν θέλησε να το παραλάβει, ζητώντας να του το προσκομίσουν ξανά με τις δεκαπέντε υπογραφές, ώστε να το αξιολογήσει και να εξετάσει αν θα συνεχίσει την έρευνα.

Πάντως ο Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ. Δημήτρης Μποσνάκης υπογράμμισε πως ο ένας μαθητής έχει παραιτηθεί από το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο και οι άλλοι δύο εξαρχής δεν είχαν συμφωνήσει με την κατάληψη.

Η ουσία είναι πως οι μαθητές με δήλωσή τους που είναι υπογεγραμμένη από δώδεκα μαθητές, προχώρησαν σε ανάκληση της καταγγελίας τους.

Οι μαθητές ανάφεραν στη δήλωση πως ένα από τα αιτήματα ήταν να μη γίνονται ιδιαίτερα μαθήματα από καθηγητές του σχολείου. Και στο σημείο αυτό διευκρινίζουν πως «το συγκεκριμένο αίτημα γράφτηκε, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αναφορά ή καταγγελία ή στοιχείο για το οποίο να κατηγορηθεί κάποιος καθηγητής. Γράφτηκε από επιπολαιότητα και από παρανόηση και χωρίς να υπάρχει πρόθεση να προσβάλλουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια των καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου».

Μάλιστα συμπληρώνουν πως «η αφορμή δόθηκε από ένα σύνθημα που γράφτηκε σε τοίχο του σχολείου με το οποίο διαφωνούν και δεν ξέρουν ποιος το έγραψε, εικάζοντας ότι το έπραξαν εξωσχολικοί».

Τέλος οι μαθητές ζητούν συγγνώμη από τους καθηγητές για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Καταλήγουν δε ότι τους θέλουν συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο τους.

Μετά από αυτή την ανάκληση ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου δεν προχώρησε σε κάποιες άλλες ενέργειες. Μάλιστα ο κ. Μποσνάκης τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση οι καθηγητές να προβούν δικαστικά κατά των μαθητών τους, ενώ συμπλήρωσε πως στόχος τώρα είναι η αποκατάσταση της φήμης του σχολείου. Παράλληλα άφησε υπονοούμενα ακόμη και ιδιωτικά συμφέροντα που ενδεχομένως να έπαιξαν ρόλο στο όλο θέμα.

Πάντως οι καθηγητές ήταν ιδιαίτερα θιγμένοι με τη δημοσιότητα που πήρε ένα ζήτημα, το οποίο πλέον αναιρείται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το