Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Και άλλο κρούσμα με το «ναρκωχυμό» – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστιδες

ΕΛΑΣ

Ένα ακόμη θύμα της συμμορίας με το «ναρκωχυμό» εντοπίστηκε στο Βόλο. Μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε στο δρόμο τους, ήπιε το χυμό με το αναισθητικό και έπεσε θύμα ληστείας. Συνολικά σε ένα 48ωρο τρεις ηλικιωμένοι καταγράφονται στη λίστα των θυμάτων της συμμορίας που επέλεξε έναν πρωτοφανή τρόπο για να ληστεύει.

Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και φαίνεται να αποδίδουν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τις δράστιδες και θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νεαρές αθίγγανες, η εμφάνιση όμως των οποίων είναι εντυπωσιακή και δεν βάζει σε υποψία τα θύματα. Αργά χθες το απόγευμα εκδόθηκε ειδική διάταξη από την Εισαγγελία Βόλου για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δραστών. Η αποστολή των φωτογραφιών αναμένεται μέσω της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Οι αστυνομικοί φαίνεται πως μέσα από τις μαρτυρίες των θυμάτων κατάφεραν να φτιάξουν το σκίτσο τους και συγκεντρώνοντας πληροφορίες από άλλες πόλεις – όπου έδρασαν – καταλήγουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας επιθυμούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση το γρηγορότερο δυνατόν ώστε να μην πέσουν θύματα και άλλοι ανυποψίαστοι πολίτες, ειδικά ηλικιωμένοι, οι οποίοι και αποτελούν στόχο των δραστών.

Εκτός από το ζευγάρι των ηλικιωμένων στην οδό Κασσαβέτη και Ρ. Φεραίου, μία άλλη ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα των δύο γυναικών με το χυμό – ναρκωτικό. Η περίπτωση αποκαλύφθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, είχε προηγηθεί της περίπτωσης του ζευγαριού και αφού η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο από το γιο της. Όπως έγινε γνωστό την ηλικιωμένη συνάντησαν στο δρόμο οι δύο δράστιδες και προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν να μεταβεί στο σπίτι της. Τη συνόδευσαν στο σπίτι της και επειδή η ηλικιωμένη έδειχνε εξαντλημένη της προσέφεραν χυμό για να… δυναμώσει. Ο χυμός όμως περιείχε αναισθητικό και η γυναίκα έπεσε σε λήθαργο. Οι δύο δράστιδες έψαξαν το σπίτι της και όπως έγινε γνωστό τελικά πήραν μικρό χρηματικό ποσό, καθώς δεν βρήκαν χρυσαφικά. Η ηλικιωμένη έμεινε ναρκωμένη όλη τη νύχτα και το πρωί την εντόπισε ο γιος της, ο οποίος την επισκέφθηκε για να δει τι κάνει. Είδε τη μητέρα του σχεδόν μισολιπόθυμη, το σπίτι ανακατεμένο και αντελήφθη ότι είχε πέσει θύμα ληστείας. Μετέφερε την ηλικιωμένη στο Νοσοκομείο Βόλου όπου εισήχθη για νοσηλεία. Όπως έγινε γνωστό βρίσκεται εκτός κινδύνου. Λίγες ώρες αργότερα, οι δύο νεαρές αθίγγανες κτυπούσαν το κουδούνι του ηλικιωμένου ζευγαριού στην οδό Κασσαβέτη.

Ο εντοπισμός του ζευγαριού από την Αστυνομία μετά τη σχετική ειδοποίηση γείτονα, που άκουσε να καλεί σε βοήθεια, αποκάλυψε το περιστατικό και κινητοποίησε την Αστυνομία.

Αμέσως άρχισε η έρευνα, καθώς το άγνωστης σύνθεσης υπνωτικό φάρμακο που χρησιμοποιούν οι δύο δράστιδες, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή κάποιου θύματος. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως πρόκειται για ένα ισχυρό αναισθητικό φάρμακο, δρα αμέσως και κρατά για πολλές ώρες υπνωτισμένο και σε βαρύ λήθαργο αυτού που το λαμβάνει.

 

Κακουργηματική

πράξη

Οι δύο δράστιδες εμφανίζονται στα θύματά τους ως πλασιέ χυμών, τους ζητούν να πιούνε, να μαντέψουν το φρούτο για να κερδίσουν 2.000 ευρώ. Η συμμορία των ληστών φέρεται – από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας – να έχει δράσει και σε άλλες πόλεις, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συγκεντρώνουν στοιχεία από τους συναδέλφους τους των άλλων υπηρεσιών, κάνουν συγκρίσεις και φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστιδες είναι τα ίδια πρόσωπα σε όλες τις περιπτώσεις. Η μεθοδολογία τους όμως δεν έχει γίνει ακόμη ευρύτερη γνωστή.

Αφού υπνωτίζουν τα θύματα, ψάχνουν τα σπίτια τους και κλέβουν χρήματα και χρυσαφικά, αλλά και αντικείμενα που θεωρούν πολύτιμα. Στην περίπτωση του ηλικιωμένου ζευγαριού στην οδό Κασσαβέτη αφαίρεσαν 700 ευρώ, δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν. Στην πρώτη περίπτωση, της ηλικιωμένης που συνάντησαν στο δρόμο, πήραν μόνο χρήματα, αφού τα κοσμήματα βρίσκονταν σε συγγενικό της σπίτι. Η υπόθεση πάντως έχει κάνει πάντως αίσθηση όχι μόνο τοπικά, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία, με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας. Η Εισαγγελία ασκεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμπει σε τακτική ανάκριση. Το μόνο που απομένει – και είναι το ουσιαστικότερο – είναι η σύλληψη των δραστών αυτής της συμμορίας.

 

Παντού υπάρχει

μία ιστορία…

Η εγκληματικότητα, με διάφορες μορφές της, φαίνεται να βιώνεται όλο και από περισσότερους ανθρώπους και στη Μαγνησία. Πριν από μερικές ημέρες ηλικιωμένη στη Νέα Ιωνία, επιστρέφοντας από την εκκλησία (πρωί Κυριακής) στο σπίτι της, βρήκε εντός δύο άγνωστους άντρες να ψάχνουν. Οι δράστες είχαν εισέλθει από το παράθυρο. Η γυναίκα, βρήκε την ψυχραιμία και άρχισε να φωνάζει. Οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και ετράπησαν σε φυγή.

Άλλη γυναίκα, επίσης στη Νέα Ιωνία, ευρισκόμενη στην αυλή κάνοντας δουλειές, είδε δύο γυναίκες να μπαίνουν μέσα, με το πρόσχημα να τη βοηθήσουν. Οι γυναίκες όμως, χωρίς να το αντιληφθεί η ηλικιωμένη, μπήκαν στο σπίτι της και της αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα.

Στον Αλμυρό, επαγγελματίας, βγήκε για λίγο από το σπίτι του για να βγάλει εμπορεύματα με σκοπό να τα μεταφέρει στο κατάστημά του και άφησε για ελάχιστα λεπτά ανοικτή την εξώπορτα. Οι γυναίκες βρήκαν την ευκαιρία, εισήλθαν στο εσωτερικό και άρχισαν να ψάχνουν. Ο επαγγελματίας όμως δεν αντελήφθη ότι κάποιος είχε εισέλθει στο σπίτι και έκλεισε την πόρτα αφήνοντας μέσα τις δράστιδες. Η συνέχεια είναι αυτονόητη…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το