Τοπικά

Απορρίφθηκε η αίτηση εφαρμογής ασφαλιστικών μέτρων κατά κοπής δέντρων Κραυσίδωνα

 

Απορρίφθηκε προχθές Τετάρτη η αίτηση εφαρμογής ασφαλιστικών μέτρων κατά της κοπής των δένδρων του Κραυσίδωνα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, που είχε κατατεθεί από κοινού από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και πλημμυροπαθείς των παρόχθιων του χειμάρρου.
Η κοπή των δέντρων, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, είχε διακοπεί, με προσωρινή διαταγή κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Το δικαστήριο, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του και χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, απέρριψε την αίτηση εφαρμογής ασφαλιστικών μέτρων κατά της κοπής των δένδρων του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε μη επιτρεπτό να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα από τα πολιτικά δικαστήρια και πρέπει έτσι η κρινόμενη αίτηση να απορριφθεί ως απαράδεκτη ελλείψει δικαιοδοσίας, ενώ συμψήφισε στο σύνολό τους και τα μεταξύ των διαδίκων δικαστικά έξοδα.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το