Τοπικά

Επεισόδιο με γυναίκα στρατιωτικό σε εκλογικό κέντρο

Μια περιπέτεια άνευ λόγου και αιτίας πέρασε προχθές στρατιωτικός σε εκλογικό κέντρο της Λάρισας την ώρα που πήγε να ψηφίσει, καθώς βρήκε μπροστά της τείχος που ύψωσε δικαστική αντιπρόσωπος η οποία επέμενε πως δεν μπορούσε να ψηφίσει η γυναίκα επειδή δεν διέθετε υπηρεσιακή βεβαίωση, επικαλούμενη μάλιστα την σχετική εγκύκλιο χωρίς όμως να βρει ποτέ το συγκεκριμένο άρθρο. Μάλιστα της είπε: «Περάστε έξω δεν σας αφήνω να ψηφίσετε χωρίς βεβαίωση, ήρθατε να κάνετε νοθεία…».

Τελικά η στρατιωτικός χρειάστηκε να απευθυνθεί στον αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο, να επικοινωνήσει με την εισαγγελέα και τελικά να μπορέσει να ασκήσει μετά από όλη αυτή την περιπέτεια το εκλογικό της δικαίωμα, ενώ δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό.

Η εν λόγω στρατιωτικός εξήγησε την κατάσταση στον συνάδελφο Γιώργο Τράντα ο οποίος με την σειρά του ανάρτησε το μήνυμά της, στο οποίο περιγράφει το απίθανο περιστατικό ως εξής:

“Κύριε Τράντα, θα ήθελα να σας εκθέσω ένα περιστατικό που συνέβη σε εκλογικό κέντρο της Λάρισας χθες. Τη στιγμή που η αποχή έχει ανέβει ραγδαία σ’ όλη την Ευρώπη και καταβάλλονται προσπάθειες να παροτρύνουν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να διευκολύνεται με τυχόν γραφειοκρατικές δυσκολίες, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη δικαστικοί αντιπρόσωποι που δυσκολεύουν τον πολίτη ή τον αποτρέπουν να ψηφίσει και του συμπεριφέρονται άσχημα.

Είμαι στρατιωτικός που βρίσκομαι σε άδεια κύησης ανατροφής, γέννησα πριν 3 μηνες διδυμάκια και έχω και 1 αγοράκι 2 ετών. Είμαι δηλαδή εκτός οργανικής δύναμης και τα ατομικά μου έγγραφα βρίσκονται στο Υπουργείο στο Νομικό Σώμα που ανήκω. Στις προηγούμενες εκλογές που ήμουν έγκυος μου εξηγούν ότι δεν απαιτείται να έχω υπηρεσιακή βεβαίωση για ν’ ασκήσω τα εκλογικά μου δικαιώματα καθ’ όσον έχω κανονική εγγραφή και όχι σε ειδικούς καταλόγους. Πήγα κανονικά ψήφισα, χωρίς καμία δυσκολία. Σ’ αυτές τις εκλογές όμως ταλαιπωρήθηκα αδίκως. Καταρχήν για να ψηφίσω έπρεπε να περιμένουμε να έρθει η πεθερά μου από το χωριό το απόγευμα και να πεταχθούμε να ψηφίσουμε με τον σύζυγο. Δεν γίνεται να άφηνα τα μωράκια μόνα τους!! Μπαίνω στο εκλογικό τμήμα γύρω στις 18.00 μμ καλησπεριζω δίνω την ταυτότητα μου, με βρίσκουν κανονικά και μου ζητά η δικαστική αντιπρόσωπος βεβαίωση. Της εξηγώ την κατάσταση. Επενέβη και ο γραμματέας δίπλα της και της λέει ότι δεν χρειάζεται να έχω. Και άρχισε χωρίς λόγο να φωνάζει και να μου λέει περάστε έξω δεν σας αφήνω να ψηφίσετε χωρίς βεβαίωση, ήρθατε να κάνετε νοθεία κλπ Της εξηγώ πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όχι μου λέει το λέει στην εγκύκλιο και να σου δείξω να εδώ το έχω. Άρχιζε να διαβάζει την εγκύκλιο, όμως ουδέποτε βρήκε το σχετικό άρθρο.

Κατέβηκα κάτω ζήτησα την συνδρομή της αστυνομικού. Ήρθε η κοπέλα της εξηγεί την κατάσταση και να μου επιτρέψει να ψηφίσω. Όχι λέει και στα διπλανά εκλογικά τμήματα δεν άφησαν 2 στρατιωτικούς που δεν είχαν βεβαίωση. Ο ένας μαθητής της Σχολής Ικάρων που την έχασε και κινδυνεύει να τιμωρηθεί και ο άλλος στρατιωτικος άντρας σε άδεια ανατροφής.

Να μην σας καθυστερώ βρίσκω το τηλέφωνο της υπεύθυνης Εισαγγελέα και της εξηγώ την κατάσταση. Μιλάει με την εν λόγω δικαστική αντιπρόσωπο και της ζητά να μου επιτρέψει να ψηφίσω κάνοντας μία υπεύθυνη δήλωση ότι τελώ σε άδεια κύησης ανατροφής και είμαι γραμμένη κανονικά σε καταλόγους και όχι σε ειδικούς. Επίσης της τόνισε ότι εκεί βρίσκεται για να δίνει λύσεις σε ανάλογα προβλήματα και κακώς δεν βοήθησε και τους προηγούμενους στρατιωτικούς.

Μου εξήγησαν ότι μπορούσα να την κάνω μήνυση όχι μόνο για την ταλαιπωρία μα και για την άσχημη συμπεριφορά, είτε στην Αστυνομία, είτε στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Εγώ δεν θέλω να μηνύσω κάποιον. Απλά θέλω να εκθέσω το συμβάν ως ενημέρωση του κόσμου και των δικαστικών αντιπροσώπων να μην ταλαιπωρήσουν άλλο κόσμο στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας”.

Πηγή:onlarissa

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το