Κόσμος

Μετά από «σύντομη» εκεχειρία οι μάχες με την Χαμάς θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δύο μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι μόλις λήξει η «σύντομη» προσωρινή εκεχειρία με την Χαμάς, ο στρατός θα συνεχίσει τις μάχες «με ένταση» για τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες.

«Αυτό που θα δείτε τις επόμενες ημέρες είναι πρώτα η απελευθέρωση των ομήρων. Αυτή η ανάπαυλα θα είναι σύντομη» τόνισε ο Γιοάβ Γκάλαντ απευθυνόμενος στους στρατιώτες της μονάδας καταδρομών Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού.

«Αυτό που απαιτείται από εσάς σε αυτή την ανάπαυλα είναι να οργανωθείτε, να ετοιμαστείτε, να ερευνήσετε, να ανεφοδιάσετε τα όπλα και να ετοιμαστείτε να συνεχίσετε», συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Θα υπάρξει συνέχεια, γιατί πρέπει να ολοκληρώσουμε τη νίκη και να δημιουργήσουμε την ώθηση για τις επόμενες ομάδες ομήρων, οι οποίοι θα επιστρέψουν μόνο ως αποτέλεσμα της πίεσης», δήλωσε ακόμη.

Σύμφωνα με τον Γιοάβ Γκάλαντ «θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις στις οποίες η Shayetet 13 θα έχει κάτι να κάνει, μέχρι να μην υπάρχει στρατιωτική απειλή από τη Λωρίδα της Γάζας και να έχουμε ελευθερία δράσης για να κάνουμε ό,τι θέλουμε ανά πάσα στιγμή».

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το