Τοπικά

Αργύρης Κοπάνας: “Μεγάλη πτώση στα χλωριόντα (άλατα) του νερού του Βόλου μετά την επανένταξη των πηγαίων νερών της Καλιακούδας στο υδραγωγείο της πόλης’’

-Κάτω από τα όρια που θέτει η νομοθεσία-

Από τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων του νερού του Βόλου μετά την επανένταξη στο υδραγωγείο των πηγών της Καλιακούδας, προκύπτει μεγάλη πτώση των χλωριόντων (αλάτων). Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, προέβει στην εξής ενημέρωση: “Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνουμε στους πολίτες του Βόλου, ότι η επανένταξη των πηγών της Καλιακούδας στο υδραγωγείο της πόλης, έχει ήδη φέρει απτά αποτελέσματα, καθιστώντας το νερό του δικτύου εκτός από ασφαλές και ποιοτικό.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος, τα χλωριόντα έχουν υποχωρήσει κατά 30 – 38 % σε σχέση με το πριν την Καλιακούδα υδραγωγείο και δεν υφίστανται πλέον υπερβάσεις, των ορίων που θέτει η νομοθεσία’’.

ΧΛΩΡΙΟΝΤΑ  (όριο νομοθεσίας 250 mg/l)

 

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΠΡΟ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑΣ (250 mg/l) ΜΕ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ (250 mg/l)  

ΜΕΙΩΣΗ

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 351 216 38,40 %
ΜΕΤΚΑ 287 199 30,60 %
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ 287 195 32,00 %
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 319 209 34,50 %
ΣΑΜΠΑΝΑΓΑ 289 195 32,50 %
ΜΕΛΙΣΣΙΑΤΙΚΑ 305 195 36,00 %

 

Ο Αργύρης Κοπάνας συνέχισε υπογραμμίζοντας οτι: ‘’το νερό του Βόλου, είναι ποιοτικό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

 Η ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζει με το προσωπικό και τους συνεργάτες της τις άοκνες προσπάθειες για την ένταξη στο υδραγωγείο και νέων ποσοτήτων πηγαίου νερού για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Απαιτείται όμως και είναι ίσης αν όχι μεγαλύτερης σημασίας η συμμετοχή των πολιτών, σε ένα πλαίσιο οικονομικής, ορθολογικής και περιβαλλοντικά αποδεκτής χρήσης του πόσιμου νερού’’.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επισήμανε οτι: ‘’Οι συμπολίτες μας που ακολουθούν δίαιτα πτωχή σε νάτριο, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους σε ότι αφορά στην χρήση του νερού’’.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το