Photo Gallery, Τοπικά

Μέτρα για τις μερίδες του φαγητού έλαβε η διοίκηση του Νοσοκομείου

 

 

 

Στόχος να προορίζονται αποκλειστικά για τους εφημερεύοντες γιατρούς

Στον αποκλεισμό του ταμείου του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου προχώρησαν χθες το απόγευμα τα μέλη της «Λαϊκής Συνέλευσης Βόλου-Άμεση Δημοκρατία»

 

 

Στην ονομαστικοποίηση των μερίδων που προβλέπονται για τους εφημερεύοντες γιατρούς, προχώρησε από την περασμένη Δευτέρα η διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι άτομα από το ευρύτερο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό μετέβαιναν στο χώρο της σίτισης και έτρωγαν, χωρίς όμως να το δικαιούνται.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Αποτέλεσμα ήταν οι εφημερεύοντες γιατροί οι οποίοι δικαιούνται να τρώνε εκεί, να μην βρίσκουν τις κατάλληλες ποσότητες για να σιτιστούν.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος σημείωσε πως από την περασμένη Δευτέρα οι τραπεζοκόμοι λαμβάνουν τις ονομαστικές καταστάσεις των ειδικών και ειδικευόμενων γιατρών που εφημερεύουν στο πλαίσιο των ενεργών και μικτών εφημεριών, ώστε να ξέρουν, ποιοι δικαιούνται να φάνε. Το μεσημέρι η τραπεζοκόμος βρίσκεται κανονικά στη θέση της και εξυπηρετεί τους γιατρούς.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η διοίκηση οδηγήθηκε σε αυτό το μέτρο, καθώς διαπιστώθηκε πως άτομα από το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό χώρο πήγαιναν στο χώρο της σίτισης και έπαιρναν μερίδες. Όμως το φαγητό προορίζεται μόνο για τους εφημερεύοντες γιατρούς.

Η διοίκηση εκτιμά πως μετά την ονομαστικοποίηση των μερίδων, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα και θα τρώνε μόνο οι εφημερεύοντες γιατροί.

Ο αριθμός των μερίδων που παρασκευάζονται για τη σίτιση, ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των εφημερευόντων. Πάντως κυμαίνεται γύρω στις 35 – 40.

Μάλιστα σύμφωνα με τα προχθεσινά στοιχεία από το μεσημέρι περίσσεψαν δέκα μερίδες ψάρι, ενδεικτικό του γεγονότος πως πλέον μετά την εφαρμογή των μέτρων το ζήτημα σταδιακά αντιμετωπίζεται.

Επίσης πρόβλημα με τη λειτουργία του μηχανογραφικού συστήματος για την έκδοση των αποδείξεων δημιουργήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ο κ. Ντόκος τόνισε πως οι υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί, ώστε να εκδίδουν χειρόγραφες τριπλότυπες αποδείξεις οι οποίες ισχύουν κανονικά και μπορεί να τις προσκομίσει ο ασθενής στο ταμείο του για να πληρωθεί.

Στο μεταξύ ένας επικουρικός οδηγός, και μάλιστα γυναίκα, τοποθετήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου και θα εργαστεί στα ασθενοφόρα του ιδρύματος. Η πρόσληψη έγινε για ένα χρόνο και η πληρωμή θα καταβάλλεται από το ταμείο του Νοσοκομείου.

 

Απεργία

εργαζομένων

 

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν στις 20 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία ως αντίδραση στις αλλαγές που επέρχονται με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, καταργήσεις κλινικών, τη μείωση του ιατρικού προσωπικού. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του «Αχιλλοπούλειου».

 

Αποκλεισμός

των Επειγόντων

 

Στον αποκλεισμό του ταμείου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου οι ασθενείς που μετέβαιναν εκεί, να μην πληρώνουν τα πέντε ευρώ, προχώρησαν χθες το απόγευμα τα μέλη της «Λαϊκής Συνέλευσης Βόλου – Άμεση Δημοκρατία» που ουσιαστικά αποτελούν τους πρώην Αγανακτισμένους.

Μάλιστα τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης πραγματοποίησαν πορεία από την παραλία προς το Νοσοκομείο, όπου και προέβησαν στην κινητοποίηση.

Μέσα στα αιτήματα των διαμαρτυρομένων ήταν η εξασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά και η κατάργηση της πληρωμής στα απογευματινά ιατρεία.

Εκτός όμως από τα ζητήματα των πληρωμών τα μέλη αναφέρθηκαν και στην ανάγκη πρόσληψης γιατρών και εργαζομένων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Παράλληλα τονίστηκε και το ζήτημα της λειτουργικής αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ με κεντρικό αίτημα από τη «Λαϊκή Συνέλευση» τη μη κατάργηση των κλινών και των κλινικών.

 

Εθελοντική

αιμοδοσία

 

Στις 30 ανήλθαν οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε χθες στο εργοστάσιο Arcelor Mittal (πρώην Conti) με τη συνεργασία του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και του Συλλόγου Εργαζομένων του εργοστασίου.

Από τη μέλη της «Αλληλεγγύης» ο αριθμός των μονάδων κρίνεται ικανοποιητικός σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες, καθώς λόγω των συχνών μετακινήσεων των πολιτών δυστυχώς συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ λόγω των διακοπών που κάνουν οι συμπολίτες η ροή των αιμοδοτών στο «Αχιλλοπούλειο» είναι μειωμένη.

Γι’ αυτό άλλωστε από την «Αλληλεγγύη» έχουν προγραμματιστεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και άλλες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Ειδικότερα από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών τονίζεται πως «οι εργαζόμενοι δείχνουν για άλλη μία φορά τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό τους παρόλα τα εργασιακά -οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν ξεχνούν και με την αμέριστη συμπαράσταση της διοικήσεως του εργοστασίου ότι είμαστε άνθρωποι πάνω απ όλα και είναι ανεκτίμητης αξίας η αγάπη και η ζωή που προσφέρουν με το αίμα τους.

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες συνεχίζονται για τον μήνα Ιούλιο για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα την άλλη εβδομάδα στις 19/7/2011 θα γίνει στον χώρο του εργοστασίου ΙΜΑΣ και στις 20/7/2011 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ. Και στις δύο αιμοδοσίες αναμένεται μεγάλη συμμετοχή».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το