Photo Gallery, Τοπικά

Ληστεία σε περίπτερο στα Κ. Λεχώνια

Άγνωστοι με την απειλή μαχαιριού πήραν τις εισπράξεις και κάρτες τηλεφώνου

 

 

 

Θύμα ληστείας έπεσε περιπτερούχος στα Κάτω Λεχώνια. Με την απειλή μαχαιριού οι δύο άγνωστοι δράστες πήραν τις εισπράξεις του περιπτέρου και τηλεφωνικές κάρτες και εξαφανίστηκαν. Προηγουμένως οι δράστες χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τον περιπτερούχο, ο οποίος στην προσπάθειά του να τους απωθήσει και να απελευθερωθεί από αυτούς τραυματίστηκε στο χέρι από το μαχαίρι.

Η ληστεία έγινε στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης όταν δύο άγνωστοι άνδρες, ένας εκ των οποίων κρατούσε μαχαίρι, επιτέθηκαν κατά του περιπτερούχου Γεωργίου Τζήμα που βρισκόταν στο περίπτερό του. Όπως είπε ο ίδιος «δεν φοβήθηκα στην θέα των δύο αγνώστων και αντιστάθηκα, όμως ο ένας από αυτούς μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό μου. Και πάλι, δεν σταμάτησα την προσπάθειά μου»

Παρά την αντίσταση του περιπτερούχου, ο ένας από τους δράστες πήρε από το ταμείο του περιπτέρου όλες τις εισπράξεις που υπήρχαν μέσα, καθώς και άγνωστο αριθμό τηλεφωνικών καρτών. Και προφανώς για να κάμψουν την αντίσταση του παθόντα οι δράστες τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές στην κοιλιά. «Τα χρήματα που πήραν, τα υπολογίζω σε 2.000 ευρώ. Εγώ προσπάθησα να απελευθερωθώ και σε κάποια στιγμή έπιασα το μαχαίρι για να το απομακρύνω από τον σημείο όπου το είχε τοποθετήσει ο ένας εκ των ληστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστώ στο χέρι» λέει ο Γ. Τζήμας.

Οι δύο άγνωστοι  δράστες,  που σύμφωνα με την Αστυνομία θα πρέπει να ήταν αλλοδαποί «γιατί μιλούσαν σπαστά ελληνικά» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μόλις πήραν τα χρήματα και τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο κ. Τζήμας τονίζει ότι «η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη για τους περιπτερούχους που συχνά-πυκνά πέφτουν θύματα ληστών και κλοπών» και προσθέτει ότι «η Αστυνομία και αυτή δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα γιατί δεν έχει δύναμη ανδρών για να φυλάξει όλη την περιοχή του Κεντρικού Πηλίου». Επισημαίνει ότι «παλιότερα παρέμενε στο περίπτερο μέχρι αργά τη νύχτα, όμως πλέον φεύγει το τελευταίο διάστημα γύρω στις 10.30 το βράδυ και τώρα μετά την ληστεία που έπεσε θύμα, θα φεύγει ακόμη νωρίτερα».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Ομοσπονδία του κλάδου των Περιπτερούχων, η οποία  επισημαίνει ότι  οι περιπτερούχοι θα πρέπει να πάρουν μέτρα προφύλαξης, να τοποθετήσουν ρολά ασφαλείας και να έχουν έντονο φωτισμό στις επιχειρήσεις τους, ενώ αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν κάμερες ασφαλείας. Για όσες λειτουργούν τις νυχτερινές ώρες χρειάζεται και παρουσία δεύτερου ανθρώπου. «Δεν επιτρέπεται η γωνιά του μικρομάγαζου να γίνει άσυλο και εύκολη λεία των διαρρηκτών», τονίζει. Η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας  αλλά  και  η Ομοσπονδία  Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος προτρέπει όλους τους συναδέλφους να μην  αγοράζουν εμπορεύματα (τσιγάρα, καπνά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.), πλην τον τοπικών αντιπροσώπων που τους παρέχουν  με αντίστοιχα παραστατικά, προκειμένου να σταματήσει η συνεχής αυτή αιμορραγία που ταλανίζει τον κλάδο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το