Photo Gallery, Τοπικά

Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη

Την έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο και την απείλησαν με μαχαίρι
Την έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο και την απείλησαν με μαχαίρι

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε την ατυχία να πέσει θύμα ληστείας κουκουλοφόρων. Την γυναίκα αιφνιδίασαν στον ύπνο της και με την απειλή μαχαιριού την φοβέρισαν για να τους αποκαλύψει το σημείο όπου έβαζε χρήματα και χρυσαφικά.

Εδώ και αρκετό διάστημα δεν είχαν «κτυπήσει» κουκουλοφόροι ληστές ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων.

Έδρασαν πάλι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στόχος τους αυτή τη φορά μία 88χρονη, η οποία διαμένει μόνη σε ένα μικρό παλιό σπίτι στη Νέα Ιωνία.

Οι αδίστακτοι κουκουλοφόροι, μιμούμενοι άλλους που δρούσαν με ανάλογο τρόπο, εισήλθαν στο σπίτι της παραβιάζοντας την πόρτα. Δεν φαίνεται δε να δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα. Έπιασαν την ηλικιωμένη γυναίκα στην κυριολεξία στον ύπνο. Την αιφνιδίασαν, την κατατρόμαξαν και με την απειλή μαχαιριού και βίαιο –όπως φαίνεται- τρόπο, της ζήτησαν να τους δώσει χρήματα και κοσμήματα. Τελικά βρήκαν μικρό χρηματικό ποσό, το πήραν και έφυγαν.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε λίγες ώρες αργότερα και άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων ληστών.

Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών που διέπραξαν ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης στη Νέα Ιωνία. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (11-03-2013) έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, διέρρηξαν μονοκατοικία 88χρονης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού – σουγιά  αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα λαιμού με λίρα που φορούσε η ηλικιωμένη.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αστυνομικοί θεωρούν πως πρόκειται για ομάδα ανδρών, η οποία διέπραξε και άλλες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων, που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες φέρονται να ακολουθούν την ίδια μεθοδολογία. Επιλέγουν τον στόχο αναζητώντας άτομα που διαμένουν μόνα τους, αδύναμα και δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το