Photo Gallery, Τοπικά

Οι «Γιατροί του Κόσμου» χθες στη Ζαγορά

Μεγάλη η προσέλευση παιδιών και γυναικών για εξετάσεις
Μεγάλη η προσέλευση παιδιών και γυναικών για εξετάσεις

Από τη μεγάλη προσέλευση παιδιών και γυναικών χαρακτηρίστηκε η χθεσινή πρώτη μέρα επίσκεψης των «Γιατρών του Κόσμου» στη Ζαγορά για παιδιατρικές και γυναικολογικές εξετάσεις, καθώς και εμβολιασμούς. Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών θα βρίσκεται σήμερα στη Μακρυράχη και αύριο στην Τσαγκαράδα, ολοκληρώνοντας τη σειρά των ιατρικών εξετάσεων, με αυστηρή προτεραιότητα στους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες. Οι «Γιατροί του Κόσμου» έφτασαν χθες  στο Ανατολικό Πήλιο, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, λόγω των ελλείψεων και των κενών που παρατηρούνται στις θέσεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων σε δομές Υγείας της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στα τέλη του τρέχοντος μήνα αναμένεται στο Ανατολικό Πήλιο και η Μονάδα Οδοντιατρικής των «Γιατρών του Κόσμου».

Το κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου» που έφτασε χθες στη Ζαγορά μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής αποτελείται από παιδίατρους και γυναικολόγους, οι οποίοι διενεργούν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και πραγματοποιούν εμβολιασμούς κατά αυστηρή προτεραιότητα άπορους και ανασφάλιστους, βάσει στοιχείων που τεκμηριώνουν την απορία και τη μη ασφάλιση σε Ταμείο.

Η χθεσινή πρώτη μέρα επίσκεψης των «Γιατρών του Κόσμου» στη Ζαγορά χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη προσέλευση παιδιών και γυναικών, καθώς το κλιμάκιο που βρίσκεται ήδη στην περιοχή διενεργεί αποκλειστικά και μόνο παιδιατρικές και γυναικολογικές εξετάσεις, εμβολιασμούς και τεστ ΠΑΠ.

Οι ιατρικές και εξετάσεις και οι εμβολιασμοί έγιναν χθες στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στη Ζαγορά και στο κτίριο του παλιού Νηπιαγωγείου, ιδιοκτησίας του Αχιλλοπούλειου Κληροδοτήματος.

Η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και όσους έχουν ανάγκη εξετάσεων και εμβολιασμών από τους «Γιατρούς του Κόσμου» να προσέρχονται συμμετέχοντας στη δράση, αφού προηγουμένως ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες, προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, διευκρινίζει ότι αυστηρή προτεραιότητα στις εξετάσεις και τους εμβολιασμούς θα έχουν οι άποροι και οι ανασφάλιστοι, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα από τους «Γιατρούς του Κόσμου» εξέτασης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δράσης, ο οποίος καταρτίστηκε σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την εθελοντική οργάνωση των γιατρών, το κλιμάκιο θα παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων και την πραγματοποίηση εμβολιασμών για δύο ακόμη ημέρες, σήμερα και αύριο.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» θα βρίσκονται σήμερα στη Μακρυράχη και στο Κοινοτικό Κατάστημα και αύριο στην Τσαγκαράδα στο πρώην Δημαρχείο Μουρεσίου, όπου θα διενεργούν παιδιατρικές και γυναικολογικές εξετάσεις, καθώς και εμβολιασμούς.

Βάσει του προγραμματισμού, οι ιατρικές εξετάσεις και οι εμβολιασμοί θα γίνονται σήμερα και αύριο από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι, ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει ανάγκη ή η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η διαδικασία θα συνεχίζεται και τα απογεύματα.

Στο μεταξύ, στο τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και η Μονάδα Οδοντιατρικής των «Γιατρών του Κόσμου», η οποία δεν κατέστη δυνατό λόγω εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν να φτάσει στο Ανατολικό Πήλιο χθες μαζί με τους παιδίατρους και τους γυναικολόγους.

«Απευθύναμε κάλεσμα» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Μαρία Σαμαρά «στην εθελοντική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», προκειμένου οι επιστήμονες μέλη της να διενεργήσουν ιατρικές εξετάσεις και να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Οι «Γιατροί του Κόσμου» ανταποκρίθηκαν αμέσως και από χθες βρίσκονται στο Ανατολικό Πήλιο, όπου θα παραμείνουν μέχρι και αύριο. Διενεργούνται παιδιατρικές και γυναικολογικές εξετάσεις, καθώς και εμβολιασμοί. Προτεραιότητα θα έχουν οι άποροι και ανασφάλιστοι. Στόχος μας με την πρωτοβουλία είναι η περαιτέρω ενίσχυση των δομών Υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας. Η δράση απευθύνεται σε ανθρώπους με δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας για λόγους οικονομικούς ή κοινωνικούς» καταλήγει η αντιδήμαρχος Ζαγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το