Photo Gallery, Πολιτισμός

Επετειακή συναυλία του Λυκείου Ελληνίδων

Σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο με την Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

 

 

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων πραγματοποιείται σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, ώρα 20:30. Φιλική συμμετοχή: Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Χορεύουν: Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας και χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Φέτος, το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών μετρά 100 χρόνια ζωής και αδιάλειπτης ενεργής συμμετοχής στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Το Λύκειο εξακολουθεί να αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που με σύγχρονη ματιά αντιμετωπίζει τα γεγονότα του ενδιαφέροντός του  και εντάσσεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου συμμετέχοντας στη σημαντική αυτή επέτειο, το 2011, αφιέρωσε αρκετές εκδηλώσεις του στα 100χρονα του Λυκείου, με στόχο να τονιστεί η πολυσημαντότητα του θεσμού και του έργου του και η αξία της διαχρονίας του συνδεόμενη με το τρίπτυχο των δραστηριοτήτων του, που είναι σήμερα η εκπαιδευτική δράση, η διατήρηση και η καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, το εκδοτικό και το αρχειακό έργο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και ώρα 20:30, στην οποία θα εμφανιστούν οι αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας και του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Φίλιππος Ρέτσιος, Αποστόλης Βαλαρούτσος, Δραγάνης Θανάσης λαούτο, Χωραφαΐδης Δαμιανός ποντιακή λύρα, Δασκαλόπουλος Χρήστος βιολί, Αλτατζίδης Δημήτρης ακορντεόν, Πάγκαλος Γεώργιος κρητική λύρα.

Το πρόγραμμα των χορευτικών ομάδων περιλαμβάνει χορούς από την Κρήτη, τη Μ. Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Ρωμυλία.

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella, όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.

Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: Ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κ. Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, ιρλανδέζικα, γαλλικά, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θ. Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τ. Λύγαρη (στο μουσικό βαγόνι Orient express του θεάτρου Το Τρένο στο Ρούφ, με τις μουσικές παραστάσεις «Μάγισσες στο Ρουφ» και «Οι κυρίες τραγουδούν και… μπλουζ»), Χρ. Θηβαίο και Γ. Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή») , τον Βασίλη Λέκκα κ.ά.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Δίαυλο (Τοπάλη 14), στο δισκοπωλείο Classic και στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου (τηλ.: 24210-33938).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το