Photo Gallery, Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ευαγγελίστρια

 

Στόχος η προσφορά αίματος εκτός των τροφίμων και ρούχων
Στόχος η προσφορά αίματος εκτός των τροφίμων και ρούχων

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ενοριτών, όταν προκύπτουν ανάγκες. Κάθε χρόνο καταγράφονται γύρω στις 25 περιπτώσεις συμπολιτών που απευθύνονται στο Ναό για να ενεργήσει για την προσφορά αίματος.

Από νωρίς το πρωί στον αύλειο χώρο του σχολείου βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο τοπικός σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Αυγέρης τόνισε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα έρχονται ενορίτες στο Ναό και μας ζητούν να βοηθήσουμε σε προσφορά αίματος, με αφορμή κάποιο έκτακτο γεγονός που αντιμετωπίζουν. Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν αυξανόμενες ανάγκες, αποφασίσαμε ως Ενορία να διοργανώσουμε την εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και το σύλλογο εθελοντών «Αλληλεγγύη». Έτσι σε περίπτωση που προκύπτουν ανάγκες, θα υπάρχει ανοικτή επικοινωνία με την «Αλληλεγγύη» για παροχή βοήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που μια Ενορία προσφέρει αίμα, ενώ υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία ενός δικτύου Ενοριών που θα διαθέτουν αίμα για τις ανάγκες των ενοριτών τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που μια Ενορία αποφασίζει να πραγματοποιήσει μια εθελοντική αιμοδοσία με τη συνδρομή των ενοριτών της και αυτό είναι πολύ θετικό. Ο κόσμος σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε και συνολικά συγκεντρώθηκαν γύρω στις 15-20 φιάλες αίματος. Έτσι η Ενορία της Ευαγγελίστριας δημιουργεί τη δική της τράπεζα αίματος σε συνεργασία με την «Αλληλεγγύη».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι Ενορίες στη σημερινή εποχή της κρίσης προσφέρουν τρόφιμα, μερίδες φαγητού, ρούχα, αγοράζουν ακόμη και φάρμακα. Παράλληλα, όμως μπορούν να προσφέρουν και αίμα μέσω τράπεζας αίματος που μπορούν να δημιουργήσουν για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο. Και η Ενορία της Ευαγγελίστριας δείχνει αυτό το παράδειγμα, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί και ένα δίκτυο μεταξύ των Ενοριών γι’ αυτό το σκοπό, ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα της κάθε Ενορίας.

Από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας προσφέρονται καθημερινά μέσω του Σπιτιού Γαλήνης γύρω στις 160 μερίδες φαγητό, ενώ προσφέρεται πρωινό και σε 22 μαθητές από δύο Δημοτικά στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στη Μητρόπολη και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού στα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το